Forcem el govern Collboni a posar en marxa urgentment un Pla de Millores de la Pista d’Hoquei sobre Patins de La Clota

A la Comissió de Drets Socials, Cultura i Esports, l’executiu accepta un altre prec de TriasxBCN per instar el Consorci d’Educació de Barcelona a establir moratòries excepcionals en les adscripcions d’educació primària a ESO per les famílies amb germans ja escolaritzats a secundària

El Grup Municipal de Trias per Barcelona ha forçat avui el govern Collboni a posar en marxa urgentment un Pla de Millores de la Pista d’Hoquei sobre Patins de La Clota. A la Comissió de Drets Socials, Cultura i Esports, l’executiu ha acceptat un altre prec de TriasxBCN per instar el Consorci d’Educació de Barcelona a establir moratòries en les adscripcions d’educació primària a ESO per les famílies amb germans ja escolaritzats a secundària.

A la Comissió de Drets Socials, Cultura i Esports celebrada aquest matí, el govern de Jaume Collboni ha acceptat dos precs presentats pel grup de Trias per Barcelona. La regidora Joana Ortega ha defensat un prec que demanava: “Instem el govern municipal a posar en marxa urgentment un Pla de Millores de la Pista d’Hoquei sobre Patins de La Clota (vestuaris, pista, tanques, electricitat, marcador, aigua calenta, carpa, etc.) per tal que els clubs esportius puguin jugar amb condicions òptimes”.

Ortega ha recordat que fa uns dies, a la mateixa comissió, el grup de TriasxBCN va presentar un prec per denunciar l’estat deficitari de les instal·lacions del Complex Esportiu de la Teixonera-Vall d’Hebron, “una denúncia que avui segueix vigent”. “Avui li sumem un altre equipament de la zona que necessita urgentment un Pla de Millores: la Pista d’Hoquei sobre patins de La Clota, que utilitzen clubs de la  nostra ciutat per la pràctica de l’hoquei sobre patins”, ha explicat Ortega, tot afegint que aquests clubs es queixen de l’estat del manteniment de la Pista i els vestuaris que requereixen urgentment reparacions, que no comptem amb llum ni aigua calenta, on hi ha problemes de seguretat, entre altres motius, pel mal l’estat de les tanques del tancament perimetral.

“Ens consta que el clubs han parlat amb el gestor per demanar l’arranjament de les instal·lacions i no tenen resposta positiva. L’estat és preocupant, i demanem que posin en marxa urgentment millores per poder jugar amb condicions òptimes”, ha afirmat Joana Ortega, que ha agraït l’acceptació del prec per part del govern. “El pla de millora és imprescindible”, ha reblat.

D’altra banda, la portaveu adjunta de Trias per Barcelona, Neus Munté, ha presentat un altre prec que reclamava: “Que el govern municipal insti al Consorci d’Educació de Barcelona a establir moratòries excepcionals en el cas de les adscripcions d’educació primària a educació secundària obligatòria per les famílies amb germans ja escolaritzats a centres de secundària que han deixat de ser adscrits als centres d’educació primària.”

Munté ha explicat que el dia 24 de gener de 2023 es van publicar les noves adscripcions aprovades pel Consell de Direcció per a la preinscripció 2023-2024. Alguns centres han passat de tenir quatre a dos centres de secundària adscrits i no es contempla cap moratòria excepcional  en aquestes adscripcions per les famílies amb germans, per afavorir que puguin anar al mateix centre educatiu. “Aquest fet suposa un greuge comparatiu per les famílies que tenen els fills escolaritzats a instituts diferents, a banda de les dificultats que suposa a nivell de conciliació, que es veu incrementada en cas de famílies monoparentals o bé en cas que els progenitors visquin separats i, per tant, un sol n’hagi de tenir cura”, ha exposat la regidora de TriasxBCN.

Neus Munté ha afegit que tampoc s’afavoreix que les famílies puguin establir vincles i participin amb els centres educatius dels seus fills. El govern ha acceptat el prec; Munté ho ha agraït i ha afegit que “en farem seguiment”.

 

Barcelona, 12 de desembre de 2023

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Email
Print
ÚLTIMES NOTÍCIES
TEMÀTIQUES
SEGUEIX-NOS!
Desplaça cap amunt