Arrenquem el compromís del govern Collboni i s’oferirà el programa ‘Respir plus’ a persones menors de 65 anys i les seves famílies

La portaveu adjunta del grup, Neus Munté, que ho ha reclamat a la Comissió de Drets Socials, Cultura i Esports,  reclama “fer la vida més fàcil a totes les persones, també a les que tenen cura de persones dependents i especialment les afectades amb trastorns de l’espectre autista (TEA)”

El Grup Municipal de Trias per Barcelona ha aconseguit avui arrencar el compromís del Govern de Jaume Collboni i s’oferirà el programa ‘Respir plus’ a persones menors de 65 anys i les seves famílies. La portaveu adjunta del grup de TriasxBCN, Neus Munté, que ho ha reclamat a la Comissió de Drets Socials, Cultura i Esports, ha reclamat “fer la vida més fàcil a totes les persones, també a les que tenen cura de persones dependents i especialment les afectades amb trastorns de l’espectre autista (TEA)”.

La Comissió de Drets Socials celebrada aquest matí a l’Ajuntament ha aprovat per unanimitat una proposició del grup de Trias per Barcelona, que ha defensat la seva portaveu adjunta, Neus Munté i que insta el govern a:

“Intensificar des del Institut Municipal de Persones amb Discapacitat el suport a les famílies i persones cuidadores de persones amb discapacitat i situació de dependència prioritzant les següents accions:

  • Que el programa Respir plus, que ara només hi poden accedir les persones majors de 65 anys, també s’ofereixi a persones menors de 65 anys amb discapacitat i amb grau de dependència II i III.
  • Creant un portal web municipal , similar al que ja existeix de serveis per a les persones grans, amb tots els serveis públics i programes als que pot accedir una persona amb discapacitat o les persones cuidadores, en cas de ser una persona amb dependència.
  • Un programa d’atenció a les persones amb trastorn de l’espectre autista i a les seves famílies.
  • Intensificant el suport econòmic a les entitats que estan realitzant tasca assistencial, sovint per derivació dels propis serveis públics, a persones amb trastorn de l’espectre autista.”

Munté ha explicat que la proposició vol posar el focus sobre les persones amb trastorns de l’espectre autista (TEA) i sobre les persones cuidadores, “les que tenen cura i acompanyen persones que necessiten suport constant per les necessitats de la vida diària”. “En molts casos aquesta dedicació és única i exclusiva de les persones cuidadores, que majoritàriament, són dones”, ha assenyalat, afegint que “les cures no han esta mai reconegudes, ni socialment ni econòmica; i una ciutat com Barcelona, que cuida i vol tenir cura de persones, ha de posar l’accent en aquestes persones”.

Munté ha explicat que l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat (IMPD) promou els serveis de ‘Respir’ per a persones amb discapacitat amb l’objectiu de possibilitar que les persones cuidadores puguin tenir un temps de conciliació, de descans i lleure. També existeix el servei ‘Respir Plus’, que és un programa de prestacions econòmiques de l’Ajuntament de Barcelona que té l’objectiu millorar la qualitat de vida de les persones grans, majors de 65 anys, que pateixen una situació de dependència i es troben al seu domicili.

“Demanem és que s’ofereixi aquest programa a persones menors de 65 anys amb discapacitat i amb grau de dependència II i III, i que es creï un portal web amb tots els serveis públics i programes als que pot accedir una persona amb discapacitat o les persones cuidadores”, ha reclamat Munté.

La regidora ha demanat també que, aprofitant la proximitat del 2 abril, dia mundial per la visibilitat dels TEA, l’IMPD creï un programa d’atenció a les persones amb trastorn de l’espectre autista i a les seves famílies i s’intensifiqui el suport econòmic a les entitats que estan realitzant tasca assistencial, sovint per derivació dels propis serveis públics, a persones amb trastorn de l’espectre autista. “Hem d’intentar fer la vida més fàcil a totes les persones, concretament a aquestes que tenen cura de persones dependents”, ha dit la regidora de TriasxBCN.

Munté ha agraït el suport dels grups: “el que volem és intensificar suport a les famílies i a les persones cuidadores de persones amb discapacitat o dependència. Avui fem un pas més”.

 

Barcelona, 12 de març de 2024

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Email
Print
ÚLTIMES NOTÍCIES
TEMÀTIQUES
SEGUEIX-NOS!
Desplaça cap amunt