Demanen un Comissió Extraordinària per garantir la regeneració urbana del Besòs

Els regidors Damià Calvet, Janet Sanz i Jordi Coronas han denunciat l’abandonament de les polítiques de regeneració d’habitatges al Besòs per part del govern del PSC i la possible pèrdua de 51M€

Els grups municipals de TriasxBCN, Barcelona en Comú i ERC han presentat aquest matí una petició conjunta per tal de convocar una Comissió Extraordinària d’Ecologia, Urbanisme, Mobilitat i Habitatge centrada en la rehabilitació urbana del Besòs. L’any 2020, l’Ajuntament de Barcelona va aprovar per unanimitat un Programa de regeneració urbana amb l’objectiu de transcendir les polítiques clàssiques de rehabilitació i millorar les condicions de vulnerabilitat en el parc d’habitatge de la ciutat, iniciant un projecte pilot a Trinitat Vella i Besòs-Maresme al que més tard es van unir els barris de Canyelles, La Pau, Can Peguera i els Jardins de Massana, i que ara per ara el govern del PSC sembla haver aturat.

Davant aquesta aturada, què posa en risc la rehabilitació de 1300 habitatges i fins a 51M d’euros de fons Next Generation abans del 2026, els tres grups municipals han considerat necessari convocar d’urgència una Comissió per tal que el govern municipal:

  • Expressi el compromís amb el projecte de ciutat de Regeneració Urbana en els àmbits del Besòs-Maresme, Trinitat Vella, Canyelles, La Pau, Can Peguera i els Jardins de Massana.
  • Presenti un Pla de Regeneració urbana pels 6 àmbits, on es concretin les actuacions segons criteris tècnics d’urgència (tenint un mapeig de si hi ha finques amb mesures cautelars) i que incorpori també les mesures d’innovació desenvolupades.
  • Convoqui les taules de seguiment de Regeneració Urbana dels 6 àmbits i implantar un protocol de comunicació veïnal, que inclogui establir vies de comunicació regular amb les comunitats i també els acords necessaris amb el veïnat abans de la signatura del conveni, abans de la licitació d’obres, durant les obres i després de les obres.
  • Concreti la inversió de 51 milions d’euros provinents dels Next Generation, així com traslladar a la Generalitat i l’Estat la necessitat de la seva participació econòmica.
  • Creï una Taula de Seguiment de ciutat del programa Regeneració Urbana amb tots els grups de l’oposició per poder tenir un espai on s’informi de com avança aquest projecte.

Els regidors de les tres formacions, Damià Calvet (Trias per Barcelona),  Janet Sanz (Barcelona en Comú) i Jordi Coronas (ERC) han presentat aquest matí en roda de premsa la iniciativa conjunta. Damià Calvet ha explicat que el Programa de regeneració urbana, aprovat l’any 2020 per unanimitat a l’Ajuntament de Barcelona, “hauria d’estar en plena marxa, però no és així”.

“És per això que els tres grups, Trias per Barcelona, Barcelona en Comú i ERC, demanen la convocatòria d’una Comissió Extraordinària d’Ecologia, Urbanisme, Mobilitat i Habitatge per afrontar la represa del programa i que es garanteixi des del diàleg transparent, el retorn al consens social  i polític”, ha declarat Calvet.

“Volem intervenir en la metodologia, les valoracions, el calendari i el pressupost”, ha afirmat el regidor de TriasxBCN, afegint que també s’exigirà pressupost a les administracions superiors, “creiem que hi han de participar”; així com l’aplicació del fons Next Generation, “que tenen data límit i no podem badar”.

“Reclamem que es reactivi la remodelació del barri d’El Besòs i el Maresme, però també en la resta de barris inclosos en el programa. Volem la màxima qualitat de vida per la gent, volem barris que generin oportunitats”, ha finalitzat el regidor de Trias per Barcelona.

 

Barcelona, 14 de desembre de 2023

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Email
Print
ÚLTIMES NOTÍCIES
TEMÀTIQUES
SEGUEIX-NOS!
Desplaça cap amunt