Comprometem el govern Collboni a reprendre les reunions de la Comissió Estat-Generalitat-Ajuntament

A la Comissió de Presidència, Seguretat i Règim Interior, Jordi Martí Galbis, portaveu del grup municipal de TriasxBCN, afirma que “la nova conjuntura política hauria de permetre superar el bloqueig que hi ha hagut els darrers anys”

 

El Grup Municipal de Trias per Barcelona ha forçat avui el govern de Jaume Collboni a reprendre les reunions de la Comissió Estat-Generalitat-Ajuntament per tractar traspassos i millores pendents a la capital catalana. A la Comissió de Presidència, Seguretat i Règim Interior, Jordi Martí Galbis, portaveu del grup municipal de TriasxBCN, ha afirmat que “la nova conjuntura política hauria de permetre superar el bloqueig que hi ha hagut els darrers anys”.

La Comissió de Presidència, Seguretat i Règim Interior, celebrada aquest matí al consistori, ha aprovat una Proposició de Trias per Barcelona que acorda: “Que l’Ajuntament de Barcelona convoqui la comissió de col·laboració interadministrativa amb la Generalitat de Catalunya i l’Estat a la major brevetat possible per tal d’avançar en el desenvolupament dels diferents temes que s’han de tractar conjuntament, i que en aquesta comissió, com a mínim, es tractin els següents temes:

  • El traspàs de la propietat de la caserna del Bruc.
  • El traspàs de la propietat de la Comissaria de Via Laietana.
  • El traspàs de la propietat dels locals buits de la Seguretat Social. La cogovernança amb la Generalitat de Catalunya de Rodalies Barcelona a través de l’ATM.
  • La cogovernança amb la Generalitat de Catalunya del Port de Barcelona il’Aeroport de Barcelona.
  • La governança de la Zona Franca.
  • El traspàs de la propietat del Palau de Duana.
  • L’augment de la dotació pressupostària als ens culturals als quals el Ministeri de Cultura hi és present (MNAC, MACBA, Liceu…)
  • La cogovernança de la Biblioteca Central de Barcelona.
  • Incrementar les aportacions de l’Estat en les següents institucions en les que participa: Consorci CSIC-IRTA, Institut de Ciències Fotòniques, Parc Científic de Barcelona, Institut d’investigació Biomèdica de Barcelona, Institut de Física d’Altes Energies (IFAE), Institut de Bioenginyeria de Catalunya (IBEC) i Fonsd’Inversió Barcelona Graduate School of Economics (GSE).”

“Presentem aquesta proposició amb un objectiu clar: donar impuls al govern per reprendre una certa normalitat, estroncada fa anys, i impulsar la convocatòria d’una eina important, la comissió mixta interadministrativa entre l’Estat, la Generalitat i l’Ajuntament”, ha exposat el portaveu Martí.

Jordi Martí Galbis ha recordat que el passat 20 octubre es va reunir la comissió mixta bilateral Generalitat-Ajuntament, en la qual es van arribar a acords importants en habitatge, en qüestions de salut, gestió del Port Olímpic, transport públic… “Amb aquest precedent, volem reprendre allò que es va deixar de fer,  per un  ambient polític hostil, a partir del 2012”, ha dit el portaveu que ha explicat que la comissió no es reuneix des del mes d’octubre de 2011, quan era l’alcalde de Barcelona Xavier Trias, i Joana Ortega representava el Govern de la Generalitat en tant que vicepresidenta.

“Demanem que, després d’anys de turbulències i per temes que són importants per la ciutadania i la seva qualitat de vida, que el govern del ciutat amb l’alcalde al capdavant demani a les altres parts la convocatòria de la comissió”, ha reclamat. Per a Martí Galbis, “la nova conjuntura política hauria de permetre superar el bloqueig que hi ha hagut els darrers anys”. “Demanem que el govern mogui fitxa, som conscients que la convocatòria va lligada a que hi hagi consens previ sobre els continguts i l’ordre del dia de la mateixa; no hi hauria d’haver problema en arribar a un consens pels temes a tractar”.

La proporció s’ha aprovat amb els vots de TriasxBCN, Barcelona en Comú i ERC; l’abstenció del PSC i el vot en contra de PP i Vox. Martí ha agraït els suports i també l’abstenció del PSC, que ha permès aprovar la iniciativa. “Gràcies al suport s’aprovarà; gràcies també a l’abstenció, segur que el govern del PSOE i del PSC compliran amb als acords subscrits i els que es puguin subscriure en el futur. Esperem veure aviat la convocatòria”, ha conclòs Jordi Martí Galbis.

 

Barcelona, 13 de desembre de 2023

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Email
Print
ÚLTIMES NOTÍCIES
TEMÀTIQUES
SEGUEIX-NOS!
Desplaça cap amunt