Aconseguim que el govern elabori un pla d’impuls per l’associacionisme comercial

Al Plenari del Consell de Nou Barris d’aquest mes de desembre, el govern accepta també un prec de TriasxBCN referent al servei de dinamització esportiva de la zona nord

El Grup Municipal de ‘Trias per Barcelona’ a Nou Barris ha aconseguit que el govern de Jaume Collboni elabori un pla d’impuls per l’associacionisme comercial al districte. Al Plenari del Consell de Nou Barris d’aquest mes de desembre, el govern ha acceptat també un prec de TriasxBCN referent al servei de dinamització esportiva de la zona nord.

En el ple del districte del mes de desembre, celebrat ahir dijous, el grup de Trias per Barcelona, amb Lorena Checa, com a consellera i portaveu, i el conseller David Puértolas, va aconseguir aprovar una proposició, amb el suport de tots els grups, i un prec. La consellera portaveu, Lorena Checa, va presentar una proposició que acorda: “Que el govern del districte elabori un pla d’impuls per l’associacionisme comercial, on aquell comerciant que se li atorgui una llicència d’activitat al districte de Nou Barris o s’adreci al mateix per alguna gestió pel seu establiment, sigui informat des de la mateixa administració respecte a l’associació o eix comercial on pot pertànyer i els beneficis de formar-ne part”.

Lorena Checa va explicar que el teixit associatiu a Nou Barris “és una riquesa fonamental per teixir sinergies entre el petit comerç”, i constitueix un punt de trobada per la recerca d’iniciatives que afavoreixin l’impuls del teixit comercial. “Les associacions de comerciants assumeixen tasques, imprescindibles pels comerciants, com són, l’assessorament, informació de diversos beneficis amb l’administració, acompanyament en les diferents gestions, dinamització a través de la col·laboració d’altres entitats, entre altres”, va indicar Checa.

A parer de la consellera de TriasxBCN, “el districte de Nou Barris ha de fer una aposta decidida i posar en valor tota aquesta tasca de treball en xarxa de les entitats, també d’aquelles comercials, que, a part de ser motor econòmic, també formen part del desenvolupament social dels barris i la seva activitat econòmica”. “Però es detecta preocupació envers la manca d’associacionisme a entitats i eixos comercials, per això és important aquest pla”, va assegurar la consellera.

La mateixa consellera Checa va presentar un prec, que el Govern del PSC va acceptar, que reclamava al govern municipal del Districte “que ens informi, durant aquest mateix Consell Plenari: 

  1. Si ha estudiat l’impacte que té la reducció de la nova contractació del servei de dinamització esportiva de la zona nord.
  2. Sobre quines mesures prendrà en cas de detectar que aquesta reducció té un impacte negatiu cap a la Zona Nord de Nou Barris.
  3. Quants veïns i veïnes poden estar beneficiant-se d’aquest servei amb la contracta actual”.

El servei de dinamització esportiva de la zona nord, figura creada l’any 2021, consisteix en un recurs de proximitat amb l’objectiu de promoure la bona convivència, especialment als barris de Torre Baró i Ciutat Meridiana, on busca el respecte envers els espais públics i genera cohesió social als barris, tot a través de la pràctica esportiva. “L’impacte d’aquest servei ha estat positiu cap els veïns i veïnes de la zona nord de Nou Barris, especialment joves i gent gran” va indicar Lorena Checa, que va afegir que “amb el nou plec tècnic del servei de dinamització socioeducativa, aquest servei passarà a tenir una cobertura de 260 dies, en comptes de ser un servei de 360 dies l’any, com fins ara havia estat”.

“Aquesta disminució de temps pot provocar que es desvirtuï l’impacte positiu que havia tingut el servei de dinamització, tenint com a conseqüència el retorn de punts conflictius als barris de zona nord”, ha alertar Checa.

Per la seva banda, el conseller David Puértolas va presentar un prec, que l’executiu va rebutjar, que demanava al govern municipal del Districte: “Que es comprometi a esmenar els defectes d’origen de les obres del cobriment de la pista on juga el Club de Bàsquet Canyelles, així com els desperfectes posteriors, fruit de la precarietat dels materials del cobriment; fins al punt de fer-la funcional i segura pels que hi juguen. Tanmateix, en un període de 30 dies, enviar una relació actualitzada a la direcció del Club de Bàsquet Canyelles respecte aquells desperfectes que puguin reparar al seu compte i risc”.

“El Club de Bàsquet Canyelles s’ha trobat durant molts anys en una situació de precarietat, en quant les seves instal·lacions”, va exposar Puértolas; “durant 23 anys ha reivindicat el cobriment de la pista, finalment es van dur a terme les obres de cobriment, però es va fer amb provisionalitat, a l’espera de conèixer com evolucionaria la construcció del nou poliesportiu de Canyelles”. Ara, el cobriment provisional té nombrosos desperfectes, que tenen com a conseqüència lesions de jugadors i jugadores del club.

“Demanem al govern que es comprometi a esmenar els defectes d’origen de les obres del cobriment de la pista on juga el Club de Bàsquet Canyelles, fins al punt de fer-la segura pels que hi juguen”, va reclamar el conseller de TriasxBCN, tot lamentant que el prec no fos acceptat.

Barcelona, 22 de desembre de 2023

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Email
Print
ÚLTIMES NOTÍCIES
TEMÀTIQUES
SEGUEIX-NOS!
Desplaça cap amunt