Xavier Trias: “Podem oferir moltes coses a Barcelona, però Collboni ha de decidir si vol un govern amb Colau o amb nosaltres”

El president del grup municipal de TriasxBCN, en una  nova edició dels ‘Vermuts del Diari de Barcelona’, una trobada periodística amb els estudiants de la Universitat Pompeu Fabra (UPF), afirma que plegarà quan  s’hagi “aclarit en quina situació queda l’Ajuntament” de Barcelona

El president del Grup Municipal de Trias per Barcelona, Xavier Trias, ha assegurat avui que el seu grup pot oferir moltes coses a Barcelona, però  Jaume Collboni ha de decidir si vol un govern amb Ada Colau i els Comuns o amb nosaltres”. Xavier Trias, en una  nova edició dels ‘Vermuts del Diari de Barcelona’, una trobada periodística amb els estudiants de la Universitat Pompeu Fabra (UPF), afirma que plegarà del Consistori quan s’hagi “aclarit en quina situació queda l’Ajuntament” de Barcelona.

El president del Grup municipal de ‘Trias per Barcelona’ a l’Ajuntament de Barcelona, Xavier Trias, ha protagonitzat aquest matí una nova edició dels ‘Vermuts del Diari de Barcelona’, una trobada periodística amb els estudiants de la Universitat Pompeu Fabra (UPF). Al llarg d’una hora, Trias ha respost a les preguntes formulades pels periodistes del Diari de Barcelona i els estudiants de l’assignatura de Taller Integrat del grau en Periodisme. Xavier Trias ha fet una primera intervenció, en la que ha agraït la invitació i ha exposat que “Barcelona necessitava un canvi, calia fer les coses diferents, explicant que per lluitar contra la pobresa s’ha de crear activitat econòmica, però que en els darrers anys no s’ha fet”.

Després de guanyar les darreres eleccions amb una candidatura transversal, i d’un pacte entre el PSC, Comuns i PP que li va impedir ser alcalde, Trias ha assegurat que “ara ens trobem en un moment interessant, l’alcalde Collboni ha de prendre una decisió, perquè és molt difícil governar amb 10, i ha de decidir amb qui vol governar”. “Podem oferir moltes coses a Barcelona i podem tenir un paper important. Volem governar, plantejant les nostres propostes, però ell ha de decidir si vol un govern amb Colau i els Comuns o amb nosaltres”.

“Barcelona és una ciutat amb moltes oportunitats, però cal posar-hi ordre, neteja, tenir clar on la vols portar, compaginant diferents activitats, turisme, indústria, noves tecnologies…, i ser una ciutat sostenible. La feina d’un alcalde és tenir una visió clara sobre tot això i transmetre-ho a la ciutadania”, ha exposat. Tot seguit, s’ha iniciat torn de preguntes, que han versat sobre temes de l’actualitat de la ciutat, de política municipal, temes que preocupen els joves, com l’habitatge o la salut mental, i també dels pactes que han permès la investidura de Pedro Sánchez, o el conflicte entre Israel i Gaza.

Responent a les preguntes dels estudiants, Trias ha assegurat que no es tornarà a presentar, però es veu amb l’obligació d’acabar bé el seu periple, “sigui des del govern o des de l’oposició, que serà constructiva, però forta. Quan s’aclareixi situació a l’ajuntament, me n’aniré a casa perquè no em tornaré a presentar”.

En clau més barcelonina, Trias ha reclamat fomentar el transport públic i ha assegurat que el tramvia és una barrera arquitectònica. Referent al turisme, ha afirmat que “Barcelona és pels seus ciutadans, però el turisme és important per la ciutat, representa el 14% del PIB de la ciutat, però s’ha de gestionar amb intel·ligència”. També ha apostat perquè l’ajuntament construeixi i impulsi la construcció d’habitatge assequible i treballar perquè la ciutat no sigui una ciutat ‘low cost’. “Hem de retenir el gran talent i garantir l’accés al món laboral de la gent jove”, ha dit.

Responent a una pregunta sobre el conflicte entre Israel i Palestina, ha assegurat que “és impresentable que entrin al teu territori i matin la teva gent”, i ha afegit que “com a metge, quan veig que s’ataca hospitals, només puc dir que s’equivoquen i que també es perjudica la imatge del poble d’Israel”, però també ha assegurat que creu que no s’haurien de trencar les relacions amb Israel.

Sobre l’augment dels problemes de salut mental entre els joves, ha assenyalat que “el més important és sempre el diagnòstic precoç, perquè puguin tenir un tractament ràpid”, i ha alertat del perill del consum de drogues, “com la marihuana, que entre els joves, el seu consum té afectacions molt greus; qui no ho cregui, que visiti l’Hospital de la Vall d’Hebron i parli amb el seu equip de psiquiatria”. 

Preguntat per qui prendrà el seu relleu al capdavant del grup municipal i qui ha de ser el futur candidat, Trias ha afirmat que va confeccionar “una llista per governar, però ara no governem. Tinc les meves preferències, però tots són gent de primera fila i podrien ser candidats. Ho han de decidir ells, jo ja no hi seré”.

Barcelona, 30 de novembre de 2023

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Email
Print
ÚLTIMES NOTÍCIES
TEMÀTIQUES
SEGUEIX-NOS!
Desplaça cap amunt