Forcem el govern Collboni a impulsar un nou projecte a Casernes per tal que el futur poliesportiu també disposi de piscina municipal

Al Plenari del Consell de Sant Andreu d’aquest mes de desembre, malgrat l’abstenció del PSC, s’aprova la proposició que ho reclama; i l’executiu municipal accepta un prec de TriasxBCN que demana assegurar el perímetre de l’edifici de l’antiga estació de Sant Andreu Comtal per preservar aquest patrimoni històric

El Grup Municipal de ‘Trias per Barcelona’ a Sant Andreu va forçar ahir el govern Collboni a impulsar un nou projecte al gran espai de Casernes, per tal que el futur poliesportiu també disposi de piscina municipal. Al Plenari del Consell de Sant Andreu d’aquest mes de desembre, malgrat l’abstenció del PSC, es va aprovar la proposició que ho reclama; i l’executiu municipal va acceptar un prec de TriasxBCN que demanava assegurar el perímetre de l’edifici de l’antiga estació de Sant Andreu Comtal per preservar aquest patrimoni històric.

Ahir dimarts es va celebrar el ple del districte de Sant Andreu, en el qual el grup de Trias per Barcelona, està representat per Ximena Gadea, com a consellera i portaveu; i els consellers municipals Xavier de la Cruz i Jaume Tomàs. Ximena Gadea va defensar una proposició que acorda: “Que el govern del districte de Sant Andreu impulsi un nou projecte a Casernes per tal que el futur poliesportiu també disposi de piscina municipal, tal com ha tingut històricament aquesta part del poble”. Tots els grups van votar a favor, excepte el PSC, que es va abstenir.

Gadea va explicar que al poble de Sant Andreu de Palomar es va inaugurar l’11 de setembre de 1938, a les casernes de la Mestrança del passeig de Torras i Bages, una piscina que va estar en funcionament fins la venda de les mateixes per part del Ministeri de Defensa al Consorci de la Zona Franca i posterior demolició. També a la zona hi havia la piscina municipal Ignasi Iglésias, construïda a finals dels seixanta i que va deixar de donar servei el 1997. Avui, a Sant Andreu, només hi ha una piscina pública, la del CEM Sant Andreu-La Sagrera amb una antiguitat de més de cinquanta anys i amb moltes deficiències.

La consellera Gadea també va assenyalar que segons les últimes dades publicades per l’Ajuntament de Barcelona, Sant Andreu de Palomar és el barri amb més població de la ciutat. “I aviat, amb la transformació urbanística de Colorantes, afegirem més pressió als insuficients equipaments esportius existents”, i va destacar el paper de l’esport com un element cohesionador i generador d’hàbits saludables.

D’altra banda, la mateixa consellera portaveu va adreçar un prec l’executiu del PSC que reclamava: “Que el govern del Districte de Sant Andreu prengui les mesures oportunes el més aviat possible per assegurar tot el perímetre de l’edifici de l’antiga estació de Sant Andreu Comtal per tal d’evitar una possible pèrdua, total o parcial, d’aquest patrimoni històric andreuenc”.

Com va exposar Ximena Gadea, l’edifici ferroviari, situat a l’extrem est de la plaça de l’estació, va funcionar ininterrompudament com estació durant 168 anys, amb el nom de Sant Andreu-Comtal; “però es troba en desús, sense manteniment i amb moltes probabilitats de ser vandalitzat”. L’Ajuntament de Barcelona ha manifestat la seva voluntat d’arribar a un acord amb ADIF per a obtenir una llarga i estable cessió d’usos, i la xarxa associativa de Sant Andreu ha expressat el seu desig que aquest espai patrimonial es destini a usos culturals i/o veïnals. L’executiu va acceptar el prec, i Gadea va afegir “esperem que s’asseguri el perímetre per preservar aquest patrimoni històric”.

El govern, per contra, no va acceptar un altre prec, presentat pel conseller de TriasxBCN Jaume Tomàs que demanava: “Que el govern del districte de Sant Andreu dignifiqui la pista de futbol sala municipal del Barri de Baró de Viver, portant a terme les següents accions:

  1. Instal·lació de plaques de metacrilat als fons de les porteries per evitar el deteriorament de l’enreixat i minimitzar el soroll afavorint el descans del veïnat.
  2. Cobertura amb xarxa a la part superior del camp.
  3. Arranjament de les reixes del camp, portes dels vestuaris, terra pista de bàsquet i proteccions a les cistelles.
  4. Instal·lació d’un desfibril·lador extern automàtic (DEA).
  5. Contracti un servei de neteja de vestuaris i camp i un servei de manteniment de la gespa artificial.

“El camp de futbol sala Associació Esportiva Baró de Viver, al barri de Baró de Viver, és un camp municipal on s’hi dona cabuda a 2 equips propis de jugadors, amb una imminent crescuda a 4, i que dona servei a 20 equips més que gaudeixen de la seva pista, tot afavorint la pràctica saludable de l’esport al barri”, va explicar Tomàs, que va enumerar els defectes: el paviment de la pista de bàsquet està molt deteriorat, les cistelles resten sense la protecció que haurien de tenir per normativa, i l’enreixat que envolta la pista en algunes zones està trencada degut a la humitat i falta de manteniment. El govern, però, no va acceptar el prec.

Barcelona, 20 de desembre de 2023

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Email
Print
ÚLTIMES NOTÍCIES
TEMÀTIQUES
SEGUEIX-NOS!
Desplaça cap amunt