Forcem la revisió del nou carril bici de la Gran Via i que se’n corregeixi les deficiències

Al Plenari del Consell de Sants-Montjuïc, l’executiu municipal accepta també un prec del grup de TriasxBCN per elaborar un projecte d’arranjament del carrer 26 de gener de 1641, a Hostafrancs

El Grup Municipal de ‘Trias per Barcelona’ al districte de Sants-Montjuïc ha acordat amb el govern de Jaume Collboni que s’analitzin els punts perillosos del nou carril bici de la Gran Via, entre el carrer Mèxic i el carrer Mineria, i se’n corregeixi les deficiències. Al Plenari del Consell de Sants-Montjuïc, l’executiu municipal ha acceptat també un Prec del grup de TriasxBCN per elaborar un projecte d’arranjament del carrer 26 de gener de 1641, a Hostafrancs.

El grup de Trias per Barcelona a Sants-Montjuïc, de la mà de la seva consellera-portaveu, Georgina Lázaro, i els consellers Jofre Mont, Laura Cuadrado i Albert Torelló, va aconseguir al Ple del districte d’aquest mes de desembre i que es va celebrar ahir dimarts, que el Govern municipal acceptés dues de les tres iniciatives presentades pel grup.  El conseller Albert Torelló va defensar una proposició, transaccionada amb el govern, que acorda: “Que el govern municipal del Districte de Sants-Montjuïc analitzi els punts perillosos del nou carril bici i en corregeixi les deficiències en termini de 6 mesos”.

Torelló va explicar que recentment s’ha inaugurat el nou traçat del carril bici de la Gran Via, entre el carrer Mèxic i el carrer Mineria, “però s’han detectat diversos punts que suposen un perill pels ciclistes i pels vianants”. “Creiem que és prioritari garantir la seguretat dels ciclistes i vianants i la convivència entre els usuaris de la via pública”, va assegurar el conseller municipal.

De la seva part, la consellera de TriasxBCN Laura Cuadrado va presentar un prec, transaccionat amb el govern i acceptat, que acorda: “Que el govern del Districte de Sants-Montjuïc, en el menor temps possible, elabori i presenti públicament un projecte d’arranjament del carrer 26 de gener de 1641, i que iniciï tots els tràmits pertinents durant l’any 2024 per tal de procedir a la seva execució”.

Com va assenyalar Cuadrado, “el carrer 26 de gener presenta deficiències urbanístiques importants, amb voreres estretes i en mal estat”. “El veïnat del carrer i del barri d’Hostafrancs ha demanat reiteradament el seu arranjament. Des del districte de Sants-Montjuïc s’ha manifestat en diverses ocasions en els darrers anys que el carrer 26 de gener encapçala la llista de prioritats d’intervencions a l’espai públic en l’àmbit d’arranjament de carrers”, va recordar la consellera de TriasxBCN, “però no s’ha avançat”.

Finalment, el conseller Jofre Mont va presentar un prec, que l’executiu va rebutjar, que reclamava: “Que el govern del Districte de Sants-Montjuïc, en el termini de 3 mesos, elabori i presenti als grups municipals que constitueixen aquest plenari un cens amb el nombre d’habitatges, locals i equipaments ocupats  il·legalment al districte en què figuri la data d’inici de l’ocupació. Així  mateix, sol·licitem que en aquells casos en què es detectin ocupacions de  caràcter conflictiu, amb la realització en el seu interior o per part dels seus ocupants d’activitats delinqüencials o que atemptin contra la  convivència, i d’acord amb la legislació que faculta les administracions municipals, en coordinació amb les comunitats afectades, s’insti al desallotjament de l’immoble ocupat”.

El conseller de TriasxBCN va explicar que a la ciutat de Barcelona es varen interposar 1313 denúncies per ocupació il·legal l’any 2022, la majoria d’elles en propietats de grans tenidors. A parer de Mont, “les ocupacions il·legals de caràcter conflictiu contribueixen a augmentar la percepció d’inseguretat, primera preocupació dels  ciutadans de Barcelona i de Sants-Montjuïc; on els darrers mesos i en diferents barris, s’han produït ocupacions per part de grups organitzats de delinqüents que han convertit els immobles ocupats en la base de la seva activitat delictiva; ocasionant problemes de seguretat”. El govern però no va acceptar el prec per elaborar el cens.

Barcelona, 13 de desembre de 2023

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Email
Print
ÚLTIMES NOTÍCIES
TEMÀTIQUES
SEGUEIX-NOS!
Desplaça cap amunt