Aconseguim l’aprovació per majoria elevar a la ponència de Nomenclàtor el canvi de nom de l’avinguda Carles III per Ronda Les Corts

Al Plenari del Consell de Les Corts del mes de març es dóna llum verda a una proposició conjunta dels grups de Trias per Barcelona, ERC i BComú que dona tràmit a la petició de la plataforma ‘Retorn cap als nostres noms’; i s’accepten dos precs de TriasxBCN que comprometen el Govern a obrir al districte el servei ‘Konsulta’m’ d’atenció a la salut mental per a majors de 22 anys, i posar en marxa una unitat nocturna de la Guàrdia Urbana exclusiva pel districte

El Plenari del Consell de Les Corts va aprovar ahir per majoria una proposició conjunta dels grups municipals de Trias per Barcelona, ERC i BComú que acorda elevar a la ponència de Nomenclàtor el canvi de nom de l’avinguda Carles III per Ronda Les Corts i que reclama la iniciativa ciutadana ‘Retorn cap als nostres noms”. Al Ple de Les Corts del mes de març, l’executiu municipal va acceptar dos precs del grup de TriasxBCN que el compromet a obrir al districte el servei ‘Konsulta’m’ d’atenció a la salut mental per a majors de 22 anys, i a posar en marxa una unitat nocturna de la Guàrdia Urbana en exclusiva pel districte.

El grup de Trias per Barcelona a Les Corts, de la mà del seu conseller-portaveu, Ivan Condés, i els consellers Cristina Company, Joaquim de Gispert, Chon Gonzàlez, Paula Moyano i Cristian Sais, va aconseguir al Ple del districte d’aquest mes de març, celebrat ahir dilluns, que veiessin llum verda les tres iniciatives que hi va presentar.

La consellera Cristina Company va defensar la proposició al Plenari del Consell de Les Corts que van registrar conjuntament els grups de Trias per Barcelona, ERC i BComú i que reclamava instar el Govern del Districte “a elevar a la Ponència de Nomenclàtor de l’Ajuntament de Barcelona la Iniciativa ciutadana “Retorn cap als nostres noms”- avalada per un procés participatiu i per 1508 signatures de cortsencs/ques- per a què continuï el procés de substitució del nom de l’Av Carles III per Ronda de Les Corts”. La proposició es va aprovar amb el vot favorable dels grups signants, i el vot en contra de PSC, PP i VOX.

En el seu torn d’intervenció, la consellera Company va justificar la iniciativa conjunta per donar resposta institucional a la primera iniciativa ciutadana del Districte de Les Corts, “Iniciativa ciutadana Retorn cap als nostres noms”, que l’any 2019 va recollir més de 2000 signatures de ciutadans de Barcelona de les quals 1508 corresponien a veïns/es empadronats al Districte. Aquest procés de dos anys ha comportat l’organització dels fedataris, la recollida de signatures, xerrades de caràcter històric i, finalment, la validació i certificació del procés per part de Secretaria General de l’Ajuntament amb la finalitat de substituir, en el nomenclàtor de la ciutat, el nom d’Avinguda Carles III pel de Ronda de Les Corts. Com van recordar els grups proposant, aquesta dinàmica de recuperació de noms té nombrosos exemples en els darrers anys, com són els canvis de nom a vies com la plaça de Joan Carles I, l’Avinguda Príncep d’Astúries i, a Les Corts, els mateixos Jardins de les Infantes.

D’altra banda, la consellera de TriasxBCN Chon Gonzàlez va defensar un prec, que el govern va acceptar després de transaccionar-lo, que proposava ampliar a Les Corts el programa ‘Konsulta’m’, una iniciativa que proporciona un servei de suport psicològic a infants, adolescents i població adulta jove arreu de la ciutat, en el marc del Pla de salut mental de Barcelona entre els períodes 2016-2022. Com va recordar la consellera de TriaxBCN, ‘Konsulta’m’ també té un programa específic per majors de 22 anys, anomenat ‘Konsulta’m+22’ que no dona cobertura i no es troba inclòs en el Districte de les Corts. Per tot plegat, amb el seu prec, TriasxBCN proposava “Instar el Govern del districte a:

  • La posada en marxa del servei Konsulta’m+22, dins del centre assignat al Districte de Les Corts atesa la situació actual dels problemes de salut mental i de la necessitat d’atenció psicològica que afecten a persones adultes majors de 22 anys.
  • L’entrega d’un informe -en el proper Plenari- amb totes les dades referents als casos que s’han tractat i consultes que s’han realitzat dins el programa Konsulta’m d’atenció psicològica d’infants, adolescents i joves al centre assignat al districte de Les Corts

La consellera González va agrair l’acceptació del Prec i va destacar “no volem deixar a ningú enrere, ja que infants i adolescents amb trastorns mentals són especialment vulnerables a partir problemes d’estigmatització i exclusió social però que en el cas del Districte de les Corts també caldria tenir en compte als majors de 22 anys”.

Finalment, el conseller municipal Cristian Sais va defensar un segon Prec en nom del grup de TriasxBCN en aquest cas en relació a la situació d’inseguretat que viu la ciutat, i més en concret el districte de Les Corts. Sais va recordar que en el darrer mandat el Govern municipal, amb el PSC al capdavant de la responsabilitat de la seguretat i la Guàrdia Urbana, es va prometre que cada districte podria gaudir del servei d’una Unitat Territorial Nocturna pròpia.

“Actualment el districte de Les Corts comparteix Unitat Nocturna Territorial amb el districte de Sants-Montjuïc, demostrant-se un model ben ineficaç, fins al punt que les dades recullen que, en el darrer any, els delictes al districte de Les Corts han augmentat un 8%”. Per tot plegat, Trias per Barcelona va presentar un Prec que en concret acordava que “el Consell Plenari del districte de Les Corts reclama a la Tercera Tinència d’Alcaldia de Prevenció, Seguretat, Civisme i Règim interior que al llarg d’aquest 2024 es posi en marxa la Unitat Territorial Nocturna de les Corts per tal de donar servei en exclusiva al districte en el torn de nit”. El Govern del PSC va acceptar el Prec.

 

Barcelona, 12 de març de 2024

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Email
Print
ÚLTIMES NOTÍCIES
TEMÀTIQUES
SEGUEIX-NOS!
Desplaça cap amunt