Preguntem al govern Collboni quines actuacions va prendre per evitar el ‘botellot’ de la nit de Nadal al carrer Mandri

El portaveu del grup municipal, Jordi Martí Galbis, registra una bateria de preguntes per esbrinar quin operatiu va desplegar la Guàrdia Urbana, quants expedients sancionadors es van obrir, i per conèixer quin és el capteniment del govern municipal per evitar que es reprodueixin aquests fets els pròxims anys

El Grup Municipal de Trias per Barcelona ha preguntat al Govern de Jaume Collboni quines actuacions va prendre per evitar la concentració i ‘botellot’ d’un miler de persones la nit de Nadal al carrer Mandri, a Sarrià-Sant Gervasi per tercer any consecutiu. El portaveu del grup municipal, Jordi Martí Galbis, ha registrat avui una bateria de preguntes per esbrinar quin operatiu va desplegar la Guàrdia Urbana, quants expedients sancionadors es van obrir, i conèixer quin és el capteniment del govern municipal per evitar que es reprodueixin aquests fets els pròxims anys.

La nit de Nadal, el passat diumenge, centenars de persones van ocupar les voreres i la calçada del carrer Mandri per celebrar aquesta festivitat fins el punt d’impedir el trànsit de vehicles en els dos sentits del carrer. Durant la celebració es va produir un consum massiu de begudes alcohòliques a la via pública, havent-se exhaurit les existències d’alcohol abans de la mitjanit, segons declaracions dels propis restauradors de la zona, publicades per diferents mitjans de comunicació.

A parer del portaveu de TriasxBCN, Jordi Martí Galbis, també regidor adscrit a Sarrià-Sant Gervasi, “aquests fets s’han repetit per tercer any consecutiu, sense que aparentment s’haguessin pres cap tipus de mesures per evitar-los i han provocat queixes de nombrosos veïns de la zona pel soroll, la brutícia i les molèsties ocasionades pels participants a la celebració, fins que es va dissoldre, passada la una de la matinada”. En opinió de Martí Galbis, “en aquesta concentració es van produir diferents incompliments de l’Ordenança de Convivència i d’altres normatives d’aplicació com les relacionades amb la seguretat viària”.

“És obligació de l’Ajuntament prevenir aquests episodis d’incivisme als carrers de la ciutat, sobretot quan és el tercer any consecutiu que es produeixen”, ha reclamat Martí Galbis, que aquest matí ha registrat una bateria de preguntes adreçades al mateix Alcalde Collboni per conèixer:

  • Quines actuacions preventives va dur a terme el govern municipal per evitar la concentració del miler de persones que van ocupar i col·lapsar el carrer Mandri?
  • Quin operatiu va desplegar la Guàrdia Urbana per controlar els accessos al carrer Mandri, i posteriorment desallotjar els concentrats, i amb quin suport va comptar del Cos dels Mossos d’Esquadra?
  • Quants expedients sancionadors han obert els serveis municipals competents als establiments de concurrència pública de la zona per vendre d’alcohol destinat a ser consumit al carrer?
  • Quants expedients sancionadors han obert els serveis municipals competents a les persones que van participar de l’ocupació de la via pública per infracció de les ordenances municipals?
  • Quin cost ha suposat el dispositiu extraordinari de neteja de la zona?
  • Quin és el capteniment del govern municipal per evitar que la nit de Nadal de l’any 2024 es reprodueixin aquests fets?

 

Barcelona, 27 de desembre de 2023

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Email
Print
ÚLTIMES NOTÍCIES
TEMÀTIQUES
SEGUEIX-NOS!
Desplaça cap amunt