A Nou Barris aconseguim que el govern augmenti els recursos del Servei d’Assessorament Energètic per reduir-ne el temps d’espera

Al Plenari del Consell de Nou Barris d’aquest mes de març, el govern accepta també un prec de TriasxBCN i elaborarà un Pla de prevenció i vigilància contra incendis forestals al Parc de Collserola, especialment a la zona del districte; però en rebutja un altre per crear una comissió de festes per a la Festa Major de Nou Barris 2024

El Grup Municipal de ‘Trias per Barcelona’ a Nou Barris ha aconseguit que el govern de Jaume Collboni augmenti els recursos del Servei d’Assessorament Energètic al districte per reduir-ne el temps d’espera. Al Plenari del Consell de Nou Barris d’aquest mes de març, el govern ha acceptat també un prec de TriasxBCN i elaborarà un Pla de prevenció i vigilància contra incendis forestals al Parc de Collserola, especialment a la zona del districte; però en rebutja un altre per crear una comissió de festes per a la Festa Major de Nou Barris 2024.

En el ple del districte de Nou Barris d’aquest mes, celebrat dilluns 11 de març, el grup de Trias per Barcelona, amb Lorena Checa com a consellera i portaveu, i el conseller David Puértolas, va aconseguir aprovar una proposició i un prec. Lorena Checa, va presentar la proposició que acordava:

“Que el govern del districte es comprometi, durant aquest mandat, amb l’objectiu de disminuir els terminis d’espera del Servei d’Assessorament Energètic al districte de Nou Barris i fer-lo efectiu, a incrementar els recursos per l’atenció a la ciutadania d’aquest servei, incorporant més punts d’assessorament telefònic i/o anàleg, on es puguin veure  implicats altres actors susceptibles d’oferir aquest servei, com són: centres de serveis socials, centres d’atenció primària, serveis d’habitatge, entitats socials, culturals, educatives i comunitàries de territori, serveis municipals d’atenció a col·lectius diana, bombers, equipaments de proximitat, companyies subministradores d’energia”.

La iniciativa va ser aprovada amb els vots de Trias per Barcelona, Barcelona en Comú, ERC i PP; l’abstenció del PSC i el vot en contra de Vox. Lorena Checa va explicar que l’any 2017 l’Ajuntament de Barcelona va crear el Punt d’Assessorament Energètic (PAE), en el marc de protegir els drets de la ciutadania pel que fa a l’accés als subministraments bàsics i millorar l’eficiència energètica de les llars, amb un major grau d’incidència per aquelles famílies que són més vulnerables. El PAE té presència a 12 punts de Barcelona, amb 27 professionals a càrrec seu en atenció al públic. Consta un servei de PAE per districte, excepte al districte de Nou Barris, on consten dos punts: Casal de Verdum i Zona Nord de Nou Barris. El PAE ofereix servei d’informació, assessorament i intervenció de la llar.

Checa va destacar que perquè el servei sigui efectiu “necessitem terminis raonables, però ens preocupa el termini d’espera que presenta la fase d’assessorament. La mitjana de temps de ciutat arriba a les 9,3 setmanes, incrementant-se en el cas de Nou Barris a 12 setmanes”. “Malgrat destinar-hi més punts i personal, no és suficient. És una  diferència notable. El PAE és un servei clau i referent. Reclamem uns serveis socials efectius i resolutius a la nostra ciutat”, va indicar Lorena Checa.

La mateixa consellera Checa va presentar un prec, que el Govern del PSC va acceptar, que reclamava al govern municipal del Districte: “Que elabori un Pla de prevenció i vigilància contra incendis forestals conjuntament amb les administracions i organismes competents, per tal de minimitzar el risc d’incendi forestal, durant l’estiu del 2024, al Parc de Collserola, especialment al seu pas pel districte de Nou Barris”.

La consellera va alertar de la situació d’emergència climàtica en què ens trobem a causa de la sequera: “És en un moment crític i el Parc de Collserola, entre altres espais, es troba al límit per manca de precipitacions i, en conseqüència, hi ha un evident risc d’incendi”. “Estem al mes de març, cal treballar en una proposta de prevenció de vigilància contra incendis forestals al Parc de Collserola, especialment al seu pas pel districte de Nou Barris”, va reclamar Checa, agraint l’acceptació del prec.

El govern no va acceptar, per contra, un altre prec de Trias per Barcelona, que va formular el conseller David Puértolas, que reclamava a l’executiu: “Que es comprometi a elaborar una comissió de festes per a la Festa Major de Nou Barris 2024, que lideri les activitats culturals programades per aquells dies i que estigui constituïda per entitats culturals del districte de Nou Barris”.

Com va exposar el conseller Puértolas, a Nou Barris hi ha nombroses entitats de cultura popular, amb gran arrelament al territori, on fa anys que desenvolupen les seves activitats en benefici de tots els veïns i veïnes. Enguany, algunes entitats de cultura popular són les encarregades exclusives de mostrar i fer valer la Festa de Santa Eulàlia, festivitat oblidada pel govern del Districte de Nou Barris. “Properament, celebrarem la Festa Major de Nou Barris, on es pot gaudir d’una mostra d’aquestes entitats de cultura popular, que tenen una gran acceptació entre els veïns i veïnes del districte”, va afirmar el conseller, lamentant la negativa del govern.

 

Barcelona, 19 de març de 2024

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Email
Print
ÚLTIMES NOTÍCIES
TEMÀTIQUES
SEGUEIX-NOS!
Desplaça cap amunt