Aprovada per unanimitat la constitució d’una taula d’estratègia integral per combatre la pobresa infantil

La portaveu adjunta, Neus Munté, celebra el suport de tots els grups a la iniciativa que ha defensat al Plenari del Consell Municipal i destaca que cal demostrar que “la infància està en l’agenda política”

El grup municipal de ‘Trias per Barcelona’ impulsa la constitució d’una taula d’estratègia integral de ciutat per combatre la pobresa infantil. La portaveu adjunta del grup de TriasxBCN, Neus Munté, ha celebrat el suport de tots els grups a la iniciativa que ha defensat ella mateixa al Plenari del Consell Municipal i ha destacat que cal demostrar que “la infància està en l’agenda política”.

La regidora de Trias per Barcelona, Neus Munté, ha defensat una proposició, transaccionada amb el govern del PSC, que acorda:

“El Consell Plenari de l’Ajuntament de Barcelona insta el govern municipal a:

Elaborar durant l’any 2024 una estratègia integral de ciutat per combatre la pobresa infantil que posi els infants al centre i aposti per mesures preventives i accions des de diversos fronts, i que inclogui:

  • La constitució d’una taula d’estratègia integral de ciutat per combatre la pobresa infantil abans de finalitzar el mes de gener de l’any 2024, que compti amb participació dels grups municipals, entitats socials i persones expertes i on s’aprovi un pla de treball amb objectius i accions a dur a terme, amb calendari i dotació pressupostària.
  • Una reformulació del Fons infància per a famílies en situació de vulnerabilitat amb infants de 0-16 anys a càrrec, per arribar a més famílies i esdevenir un veritable escut social.
  • Accions que tinguin en compte una perspectiva interseccional de la desigualtat i que contemplin situacions específiques com el cost que pot comportar tenir una discapacitat.”

“La pobresa infantil és una de les xacres més importants de la nostra societat”, ha assegurat la portaveu adjunta de TriasxBCN, que ha recordat que Catalunya és la segona comunitat autònoma amb més infants i adolescents en risc d’exclusió social. Segons les dades de l’Institut Infància Adolescència de Barcelona de juliol de 2023, gairebé 4 de cada 10 infants i adolescents de la ciutat estan en risc de pobresa i/o exclusió social, 3 de cada 10 viuen en llars amb algun endarreriment en els pagaments relacionats amb l’habitatge i 2 de cada 10 viuen en habitatges que no es poden mantenir a una temperatura adequada. “El 80% d’aquests infants que viuen en situació de pobresa seran adults pobres, el que ens porta a firmar a que la pobresa és hereditària”, ha assenyalat Munté, que ha afegit que davant aquestes dades i com reclamen les entitats expertes calen estratègies específiques per adobar-ho i invertir des d’un perspectiva preventiva: “la inversió en infància té retorn social molt gran”.

“Plantegem abordar aquesta estratègia integral de ciutat, posant la infància al centre. Cal prevenció, amb polítiques de rendes, accions que incloguin les causes multifactorials de la pobresa infantil, educació, habitatge, lleure”, ha dit Munté. La proposició també demana reformular el Fons d’infància per a famílies en situació de vulnerabilitat amb infants de 0-16 anys a càrrec, que va néixer l’any 2014 en el mandat de l’alcalde Trias, “perquè esdevingui un veritable escut social”.  

Tots els grups han votat favorablement la iniciativa de TriasxBCN. Neus Munté ha agraït aquest suport: “es tracta de fer un pas més amb l’aprovació d’aquesta estratègia per desenvolupar accions preventives. Hem de demostrar que la infància està en l’agenda política”.

 

 

Barcelona, 24 de novembre de 2023

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Email
Print
ÚLTIMES NOTÍCIES
TEMÀTIQUES
SEGUEIX-NOS!
Desplaça cap amunt