Acordem amb l’executiu iniciar una campanya per informar comerciants i empresaris de l’obligació de la factura electrònica que fixa la Llei Crea i Creix

A la Comissió d’Economia i Hisenda, el govern Collboni rebutja un altre prec del grup de ‘Trias per Barcelona’ que pretenia aclarir per què el pressupost municipal per l’any 2024 no inclou partides per impulsar projectes de ciutat i als districtes que havien estat compromesos pels socialistes

El grup municipal de ‘Trias per Barcelona’ a l’Ajuntament ha acordat avui amb l’executiu del PSC iniciar una campanya per informar comerciants i empresaris de l’obligació de facturació electrònica que fixa la Llei Crea i Creix. A la Comissió d’Economia i Hisenda, el govern de Jaume Collboni no accepta un altre prec del grup municipal de ‘Trias per Barcelona’ que pretenia aclarir per què el pressupost per l’any 2024 no inclou partides per impulsar projectes de ciutat i als districtes que havien estat compromesos pels socialistes.

La regidora de TriasxBCN Joana Ortega ha presentat aquesta tarda en el transcurs de la Comissió d’Economia i Hisenda de l’Ajuntament un prec que reclamava: “Que el govern municipal posi en marxa una campanya d’informació a comerciants, paradistes de mercats, autònoms i altres empresaris, per informar de com els afectarà l’aplicació de la Llei Crea i Creix, en concret, amb el que fa referència a l’obligació de fer factures digitals. Aquesta campanya informativa hauria de detallar, entre d’altres, quins beneficis pot tenir generar  factures electròniques, quins són els  terminis d’aplicació obligatòria, quines operacions estan sotmeses a la factura electrònica, quins clients estan afectats per aquesta nova mesura i quines eines d’ajuts poden utilitzar els empresaris per implementar la factura electrònica, facilitant, si s’escau, una eina d’ajut pròpia”.

Joana Ortega ha assenyalat que hi ha necessitat d’implantar la digitalització en la gestió del món del comerç i dels autònoms; de fe,t la  Llei 18/2022, de creació i creixement d’empreses, anomenada llei ‘Crea i Creix’, “té com a principal objectiu fomentar el dinamisme del teixit productiu, i preveu, entre d’altres, la regulació de la implementació de la factura electrònica”.

“Però”, com ha assenyalat la regidora, “hi ha confusió entre els comerciants, autònoms i petits empresaris, per aquesta implantació de la factura electrònica. “Els comerciants reclamen informació institucional per saber quan serà d’aplicació obligatòria la factura electrònica. Tenen necessitat de saber com ha de ser aquesta factura i a quins empresaris afectarà aquesta mesura”. La regidora de TriasxBCN ha agraït al govern l’acceptació del prec, i ha afegit “és necessari perquè el tema de la factura electrònica genera molts dubtes que caldrà aclarir”.                  

De la seva banda, la regidora Victòria Alsina ha presentat un altre prec, que no ha estat acceptat, que reclamava: “Que el govern municipal informi dels motius pels quals en el projecte de pressupostos per l’any 2024 no s’han consignat partides pressupostàries suficients per poder impulsar i executar projectes que havien estat compromesos amb els veïns i l’equip de govern havia portat al seu programa electoral, i elabori un informe sobre l’impacte econòmic, en el mercat del treball, en el preu de l’habitatge i en el benestar social que ha provocat a cada un dels barris de la ciutat el retard de l’execució d’aquests projectes”.

Victòria Alsina, que és també la presidenta del districte de Gràcia, ha explicat que aquest prec “neix precisament al districte de Gràcia, on el PSC es va comprometre en campanya a fer la Rambla Verda de Vallcarca, però revisant el pressupost aprovat amb dificultats, no hi havia cap partida pressupostària que evidenciés que hi havia voluntat per part del govern de fer alguna cosa en relació a aquest projecte que fa anys que està pendent”.  

“Vam començar a revisar el què passava a altres districtes, i es van trobar altres exemples”, ha dit la regidora de TriasxBCN, com a l’Eixample, on en campanya es van prometre 171 milions d’euros per recuperar 30 interiors d’illa, el que serien 21 milions d’euros l’any, però en aquest pressupost, només apareixen 1,5M€; o la remodelació del Passeig de la Zona Franca; la 3a fase del Calaix de Sants; o a Horta-Guinardó l’aparcament del carrer Tous; a Ciutat Vella l’antiga Massana. “Són molts exemples que no tenen correspondència amb el que han aprovat en un pressupost tan important per definir la voluntat real com és el primer pressupost del mandat”, ha reblat.

“Presentem el prec per conèixer perquè no hi és aquesta correspondència”, ha dit Alsina. El govern no ha acceptat la iniciativa, però s’ha ofert a donar algunes dades; “agrairem la informació, perquè alguns projectes els portàvem també nosaltres, i hi havia compromís amb els veïns. El govern no pot anar al ralentí quan ja veníem de 8 anys de molta paràlisi i de molts temes encallats”, ha conclòs Alsina.  

 

Barcelona, 19 de juny de 2024

ÚLTIMES NOTÍCIES
TEMÀTIQUES
SEGUEIX-NOS!
Desplaça cap amunt