Acordem amb el govern Collboni a Ciutat Vella simplificar tràmits i oferir suport a les entitats per agilitzar les subvencions i evitar problemes de tresoreria

El Plenari del Consell de Ciutat Vella se suspèn per les protestes d’afectats pel desallotjament de l’antiga Escola Massana i no es poden debatre el Prec de Trias per Barcelona que reclamaven vetllar per garantir l’ús del català com a llengua vehicular amb els usuaris dels equipaments esportius i culturals

El Grup Municipal de ‘Trias per Barcelona’ a Ciutat Vella ha acordat amb el govern de Jaume Collboni simplificar tràmits i oferir suport a les entitats per agilitzar les subvencions i evitar problemes de tresoreria. El Plenari del Consell de Ciutat Vella es va suspendre ahir per les protestes d’afectats pel desallotjament de l’antiga Escola Massana i no es van poder debatre el Prec de Trias per Barcelona que reclamaven vetllar per garantir l’ús del català com a llengua vehicular amb els usuaris dels equipaments esportius i culturals.

En el ple del districte de Ciutat Vella del mes de maig, celebrat ahir, el grup de Trias per Barcelona, amb el conseller portaveu, Àlex Roman, i els consellers municipals, Alfons Molons i Muriel Sánchez, va aconseguir que s’aprovés per unanimitat la proposició que hi va presentar. Els precs no es van poder substanciar a causa de la suspensió del Plenari per part de la presidenta com a conseqüència d’incidents, insults i protestes protagonitzats per persones que es deien afectades pel recent desallotjament de l’antiga escola Massana.

El conseller Alfons Molons va defensar una proposició del grup de Trias per Barcelona que buscava el consens polític per posar en marxa accions que permetessin simplificar tràmits i oferir suport a les entitats del districte per agilitzar les subvencions i evitar problemes de tresoreria. El conseller Molons va destacar “la gran tasca que fan les entitats de Ciutat Vella, moltes elles amb el suport del voluntariat”, però alhora va alertar que aquestes “es troben que els tràmits per a demanar, executar i justificar les subvencions que dóna el districte són complexes i feixugues”. “Sovint els tràmits s’allarguen i les entitats no saben quin finançament tindran; quan hi ha un retard en el pagament de les subvencions per part de l’ajuntament, les entitats han d’avançar els imports”, va dir el conseller de TriasxBCN.

Així, va defensar en concret una proposició, que es va acabar aprovant per unanimitat, que reclamava:

“• Es faci una revisió dels tràmits i procediments per aconseguir la seva simplificació per a agilitzar la tramitació, execució i justificació de les subvencions.

  • Es posi a disposició de les entitats d’un servei d’assessorament i suport que els ajudi a la tramitació i pugui fer una revisió de la documentació abans de la seva presentació per aconseguir un procediment més àgil.
  • Que la tramitació interna al districte s’agilitzi per a adjudicar les subvencions i el seu pagament el més aviat possible, evitant els problemes de tresoreria que sovint tenen les entitats.”

A causa de la suspensió del Plenari, va quedar pendent el debat a l’entorn del Prec que havia de defensar la consellera de Trias per Barcelona Muriel Sánchez que reclamava al govern municipal del Districte:

  • Que vetlli perquè l’ús del català com a llengua vehicular amb els usuaris en les activitats desenvolupades als equipaments esportius i culturals del districte ocupi el lloc que li correspon.
  • Que adopti una actitud proactiva en favor de la no discriminació lingüística dels catalano-parlants.

Tampoc es va poder tramitar la pregunta que el conseller portaveu Àlex Román havia de dirigir en referència al turisme a Ciutat Vella i al decret que es va aprovar a finals del passat mandat per regular el nombre de persones dels grups amb guies turístics, el nombre dels mateixos en alguns espais, la regulació d’elements de megafonia, etc.; i en el sentit de saber si:

  • Segueix vigent l’esmentat decret.
  • Quin és el protocol de control dels esmentats grups.
  • Quina estructura hi ha pel seu control.
  • Hi ha algun informe del seu funcionament, control, sancions, etc.

 

Barcelona, 24 de maig de 2024

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Email
Print
ÚLTIMES NOTÍCIES
TEMÀTIQUES
SEGUEIX-NOS!
Desplaça cap amunt