Acordem actuar a Sant Andreu per a protegir els espais històrics del Rec Comtal-Molí del Rec i Torre del Fang i atendre les persones sense llar

Al Plenari del Consell de Sant Andreu d’aquest mes de març, l’executiu del PSC accepta un Prec de Trias per Barcelona i es compromet a reduir l’impacte negatiu i reorganitzar la mobilitat del node La Sagrera/Meridiana per reduir les molèsties al veïnat i usuaris redistribuint el trànsit derivat, sobretot, del transport públic en superfície.

El Grup Municipal de ‘Trias per Barcelona’ a Sant Andreu ha acordat amb el Govern de Jaume Collboni actuar per a protegir físicament els espais històrics del Rec Comtal-Molí del Rec i la Torre del Fang, i atendre les persones sense llar que hi viuen. Al Plenari del Consell de Sant Andreu d’aquest mes de març, l’executiu del PSC va acceptar un Prec de Trias per Barcelona i es va comprometre a reduir l’impacte negatiu i reorganitzar la mobilitat del node La Sagrera/Meridiana per reduir les molèsties al veïnat i usuaris redistribuint el trànsit derivat, sobretot, del transport públic en superfície.

La setmana passada es va celebrar el ple del districte de Sant Andreu, on el grup de Trias per Barcelona, format per Ximena Gadea, com a consellera i portaveu; i els consellers municipals Xavier de la Cruz i Jaume Tomàs, va aconseguir l’aprovació de la proposició i el prec que hi va presentar, tots dos transaccionats amb el Govern del PSC.

Xavier de la Cruz va defensar una proposició en un àmbit doble, que és la protecció del patrimoni històric del districte, i, també, la necessitat d’acció social per resoldre el futur de persones sense llar que malviuen en alguns d’aquests espais històrics.

Com va recordar el conseller de TriasxBCN, “en tot el Districte de Sant Andreu ens queden pocs espais i construccions històriques de considerable valor patrimonial pel país, en bona part perquè aquests elements no han tingut la seva valoració, conservació ni el respecte que és mereixien”. Dos d’aquests espais són la llera del Rec Comtal-Molí del Rec d’una banda, les úniques restes que és conserven en tot el districte d’aquesta important i històrica estructura hidràulica per a la ciutat de Barcelona i que comparteixen el mateix emplaçament; i de l’altra la importantíssima Torre del Fang, datada des del segle XV i declarada Bé Cultural d’Interès Local (BCIL) el 1962.

Però a més a més, actualment, en els dos indrets, hi ha assentaments de persones sense llar. “Estem davant, per tant, de dos emplaçaments històrics que no tenen cap mena de protecció física per tal d’evitar possibles degradacions i pèrdua d’elements estructurals de cabdal importància; i alhora espais en que cal una acció social rgent i decidida”, va dir Xavier de la Cruz.

Per tot, el grup de TriasxBCN va defensar una proposició que en concret acorda “Que el govern del Districte de Sant Andreu, efectuï el més aviat possible, un seguit d’accions concretes per resoldre la situació de sensellarisme i, alhora, garanteixi la protecció física del Rec Comtal-Molí del Rec i Torre del Fang”. La proposició es va aprovar per unanimitat.

El conseller De la Cruz també va presentar un prec per tractar de la mobilitat i de les dificultats que comporta el node de mobilitat de l’entorn La Sagrera/Meridiana. Com va defensar el conseller municipal de Trias per Barcelona, “l’avinguda de Meridiana, era, és i serà la via circulatòria més important que connecta la ciutat de Barcelona amb el nord-est del país; per aquesta artèria circulen gairebé 50.000 vehicles diaris”. L’intercanviador de La Sagrera/Meridiana és també un dels més importants de la ciutat, on connecten quatre línies i una futura cinquena de la xarxa de Metro, trens de Rodalies i la futura arribada de l’AVE a l’estació de La Sagrera, i les diverses parades de busos urbans i interurbans.

“Aquest node provoca moltes incomoditats, que pressionen als veïns de l’entorn, que augmentaran per noves afectacions logístiques que provocaran les pròximes obres de continuïtat de la reforma de la Meridiana. Per tot plegat, el conseller De la Cruz va defensar un Prec que reclamava “Que el govern del Districte de Sant Andreu, lideri i coordini la resta d’administracions competents per tal d’evitar i/o reduir l’impacte negatiu per l’increment de les molèsties i vetlli per la seguretat, confort i organització dels usuaris, de tots els serveis de mobilitat, en el node de La Sagrera/Meridiana, redistribuint aquest flux de trànsit derivat sobretot, del transport públic en superfície, cap a altres enclavaments, com poden ser, la propera estació d’autobusos de Fabra i Puig”. El Govern va acceptar el Prec de Trias per Barcelona.

Barcelona, 15 de març de 2024

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Email
Print
ÚLTIMES NOTÍCIES
TEMÀTIQUES
SEGUEIX-NOS!
Desplaça cap amunt