Acord de ‘Trias per Barcelona’ amb la plataforma ‘MÉSXBCN’

La candidatura Trias per Barcelona, liderada per Xavier Trias, ha arribat a un acord per fer seves en bona part les mesures de la plataforma ciutadana MÉSXBCN de cara a les eleccions municipals del pròxim 28 de maig

 

MÉSXBCN, plataforma de caràcter transversal, va presentar el passat mes de novembre el document ’50 mesures estratègiques per a Barcelona’, elaborat per una desena de persones de la societat civil, de diferents àmbits professionals. Al mes de març, la plataforma va anunciar que renunciava a presentar-se a les eleccions municipals, per tal de no fragmentar el vot entre les formacions que proposen un canvi en l’actual model de governança de la ciutat. Des de llavors, MÉSXBCN i Trias per Barcelona van iniciar una sèrie de converses que culmina amb aquest acord.

 

Així, la candidatura de Trias per Barcelona fa seves en bona part la pràctica totalitat de les mesures proposades per MÉSXBCN (48), introduint esmenes en algunes (12). Entre les mesures, destaquen les que van en la línia de transformar l’administració local apostant per la reducció de la despesa política, la descentralització real dels districtes, la simplificació dels tràmits i l’impuls a l’ecosistema digital.

 

En matèria d’habitatge, s’aposta per incentivar el mercat de lloguer sostenible amb un programa de bonificacions que facilitin que els propietaris posin més pisos al mercat i a preus inferiors, així com facilitar la transformació de pisos turístics en habitatge social. Sobre turisme, es contempla modificar l’actual PEUAT de la mà del sector, impulsant la modernització de l’actual infraestructura i flexibilitzant la taxa turística per establir el preu en funció de l’època de l’any i així poder regular els fluxes de turistes. En matèria de seguretat, l’increment de la plantilla de la Guàrdia Urbana és un dels eixos, així com dotar d’atribucions en l’àmbit del civisme als controladors de l’àrea blava i verda.

 

La millora de la neteja (amb més personal i eines tecnològiques més avançades) és un altre dels eixos, que contempla també la creació d’una xarxa de lavabos públics. Altres mesures que es contemplen són l’increment de places d’aparcament per a motos en calçada, una gestió del trànsit intel•ligent per millorar-ne la fluïdesa, unificar el criteri tècnic per a la implantació de carrils bici, impulsar a Montjuïc l’eix de la cultura i l’esport i potenciar Barcelona com a seu de grans esdeveniments en aquest àmbit.

  

Pel portaveu de MÉSXBCN, Lluis Tusell, l’acord és positiu perquè “ajuda a reforçar una proposta electoral que defensa clarament un canvi a Barcelona” i ho fa “aprofitant el coneixement i l’experiència de la societat civil, escoltant i incorporant les seves propostes”.

 

Per Tusell, la candidatura liderada per Xavier Trias compleix amb els tres requisits fonamentals que MÉSXBCN defensa: garantir el canvi en l’alcaldia de la ciutat, centrar-se en la millora de la gestió de la ciutat i recuperar la confiança de la ciutadania, i apostar per un model de creixement sostenible.

   

Xavier Trias ha valorat positivament l’acord amb MÉSXBCN perquè “reforça l’aposta per la transversalitat de la candidatura Trias per Barcelona”. Per l’alcaldable Trias, “la majoria de la ciutadania de Barcelona vol que a l’Ajuntament de Barcelona hi hagi un canvi, un canvi de Govern. I nosaltres treballem des de fa mesos perquè la nostra proposta, oberta, plural, i que fa del diàleg i l’entesa un dels seus eixos principals, doni resposta a aquest desig de canvi majoritari. El 28 de maig serem molts i guanyarem”.

 

 

Barcelona, 25 d’abril de 2023

ÚLTIMES NOTÍCIES
TEMÀTIQUES
SEGUEIX-NOS!
Desplaça cap amunt