A Sarrià-Sant Gervasi forcem el govern Collboni a presentar un pla d’execució del pressupost al districte en matèria d’equipaments que concreti prioritats i calendari

Al Plenari del Consell de Sarrià-Sant Gervasi d’aquest mes de maig l’executiu municipal va acceptar el dos precs de Trias per Barcelona i es va comprometre a elaborar un pla d’inversions pels barris de muntanya de Vallvidrera, el Tibidabo i Les Planes, i a arranjar de forma integral els jardins de Marià Manent, avui en molt mal estat

El grup de ‘Trias per Barcelona’ a Sarrià-Sant Gervasi ha forçat el govern de Jaume Collboni a elaborar un pla d’execució del pressupost municipal al districte en matèria d’equipaments que concreti prioritats i calendari. Al Plenari del Consell de Sarrià-Sant Gervasi d’aquest mes de maig l’executiu municipal va acceptar el dos precs de Trias per Barcelona i es va comprometre a elaborar un pla d’inversions pels barris de muntanya de Vallvidrera, el Tibidabo i Les Planes, i a arranjar de forma integral els jardins de Marià Manent al barri del Putxet, avui en molt mal estat.

Ahir dijous va tenir lloc el plenari del Consell del Districte de Sarrià-Sant Gervasi, que presideix el regidor Jordi Martí Galbis, en el qual van participar els 10 consellers municipals de Trias per Barcelona al districte, Pol Lliró, Montse Cantín, Álvaro Clapés-Saganyoles, Pol Esquefa, Pilar Gascón, Maria Teresa Laïlla, Jaume Oliva, Àgata Peñalver, Joan Puigdollers i Trini Ros.

El grup de TriasxBCN hi va presentar una proposició, defensada pel conseller Pol Lliró, que va ser aprovada per unanimitat, que acordava: “Que el govern municipal del districte presenti abans del proper plenari del mes juliol un pla d’execució del pressupost municipal en matèria d’equipaments al districte de Sarrià-Sant Gervasi on s’hi especifiqui quines inversions es duran a terme, quines necessitats es cobriran i quin calendari se seguirà per a la seva execució”.

Com va exposar el conseller Lliró, “el govern municipal ja té els pressupostos aprovats des del passat dia 2 de maig. Sarrià- Sant Gervasi té nombroses inversions pendents en matèria d’equipaments i és el districte que presenta un nivell d’equipaments molt inferior al del conjunt de districtes de la ciutat i té necessitats específiques per cobrir en matèria d’equipaments públics”. “Ara és temps de concretar per quin equipaments aposta el Govern, quins diners i destinarà i el calendari d’execució de les obres”, va concloure.

El conseller portaveu Pol Lliró també va defensar un Prec per tal “Que el govern municipal del districte presenti abans del proper del mes de juny un pla d’inversions per al barri de Vallvidrera, el Tibidabo i Les Planes que detalli quines són les accions prioritàries que el govern té previst dur a terme als barris de muntanya”.

Com va exposar el conseller de TriasxBCN, “en el darrer període de pluges del mes de maig alguns punts dels barris de muntanya han patit esllavissades i desperfectes per manca de manteniment”. Com va recordar Lliró, “els veïns i entitats d’aquests barris fa anys que reclamen inversions per evitar situacions com les viscudes el mes de maig”, i va afegir que “els barris de Vallvidrera, el Tibidabo i Les Planes pateixen un dèficit d’inversió crònic que provoca que de manera recurrent hi hagi afectacions, tant per als veïns com per a l’espai públic”. “El govern municipal ja disposa d’un pressupost aprovat per a l’any 2024, demanem al govern del districte que presenti abans del proper del mes de juny un pla d’inversions per aquests barris de muntanya”, va afegir Pol Lliró, que va agrair l’acceptació del Prec.

El segon prec de TriasxBCN, defensat pel Conseller Àlvaro Clapés-Saganyoles, i que també va ser acceptat, reclamava: “Que el govern municipal del districte de Sarrià-Sant Gervasi dugui a terme una actuació integral de dignificació dels jardins de Marià Manent que inclogui com a mínim un reforç de la neteja, una renovació del mobiliari en mal estat, un arranjament dels paviments malmesos, un nou enjardinament de les zones de vegetació deteriorades i una millora de l’espai de jocs infantils”.

Clapés va denunciar el mal estat dels jardins de Marià Manent al barri del Putxet. “Cal una actuació profunda en matèria de neteja, vegetació, mobiliari, paviment i cura de la zona de jocs infantils”, va dir el conseller de TriasxBCN, tot recordant, una vegada més, que l’executiu ja disposa d’un pressupost per aquest any 2024.

Finalment, el mateix Clapés-Saganyoles va presentar un seguiment per tal que el govern informi de l’estat d’execució de la proposició aprovada el consell plenari del mes de desembre de 2023, i que va acordar: “Que el govern municipal del districte convoqui abans del proper plenari del mes de març veïns i entitats del barri del Putxet, així com els grups polítics, a una reunió per tal d’iniciar els treballs per a l’elaboració d’un pla d’actuació integral i d’usos del Parc del Turó del Putxet on s’abordin qüestions essencials com ara la integració al parc dels actuals espais adjacents i de la finca de Manacor 1, la dinamització cultural i lúdica del parc, la remodelació de les àrees de gossos, el nou accés per Pare Fidel Fita i Roca i Batlle, els horaris del parc o la seguretat tant al seu interior com als seus entorns, entre d’altres”. El govern a Sarrià-Sant Gervasi va respondre que ara que ja tenien, efectivament, el pressupost de 2024 aprovat elaboraran un nou pla director pel Parc del Putxet.

 

Barcelona, 24 de maig de 2

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Email
Print
ÚLTIMES NOTÍCIES
TEMÀTIQUES
SEGUEIX-NOS!
Desplaça cap amunt