A Sants- Montjuïc acordem amb el govern iniciar les obres de remodelació de la Casa de la Premsa en aquest mandat

Al Plenari del Consell de Sants-Montjuïc, l’executiu municipal accepta el prec del grup de TriasxBCN que el compromet a incloure les escoles del districte Pràctiques i Jaume I en el Pla Clima previst per aquest mateix any, però rebutja presentar l’informe sobre l’impacte en la mobilitat en l’entorn de Plaça Espanya de les obres d’allargament de la L8 de FGC perquè no l’ha fet  

El Grup Municipal de ‘Trias per Barcelona’ al districte de Sants-Montjuïc ha acordat amb el govern de Jaume Collboni iniciar les obres de remodelació de la Casa de la Premsa, al carrer Lleida, en aquest mandat. Al Plenari del Consell de Sants-Montjuïc, l’executiu municipal ha acceptat el prec del grup de TriasxBCN que el compromet a incloure les escoles del districte Pràctiques i Jaume I en el Pla Clima previst per aquest mateix any, però ha rebutjat presentar l’informe sobre l’impacte en la mobilitat en l’entorn de Plaça Espanya de les obres d’allargament de la L8 de FGC perquè no l’ha fet. 

El grup de Trias per Barcelona a Sants-Montjuïc, amb la consellera-portaveu, Georgina Lázaro, i els consellers Jofre Mont, Laura Cuadrado i Albert Torelló, va aconseguir al Ple del districte d’aquest mes de maig, i que es va celebrar ahir dijous, que s’aprovés de forma majoritària la proposició i que el Govern municipal acceptés 1 dels 2 precs que hi va defensar. La consellera portaveu Georgina Lázaro va defensar una proposició, aprovada amb el suport de tots els grups, menys l’abstenció de Vox, que acorda:

  • “El Consell Plenari del Districte de Sants-Montjuïc acorda que el govern del Districte iniciï les obres de remodelació de Casa de Premsa en aquest mandat, respectant l’acord pres durant la campanya electoral de les municipals entre totes les formacions polítiques i l’Associació Casa de la Premsa.
  • Sol·licitem que per tal de garantir aquesta fita es creï una comissió de treball entre govern, les entitats promotores de la remodelació i les formacions polítiques amb representació a l’Ajuntament de Barcelona per tal de concretar, avançar el projecte i fer-ne un seguiment acurat”.

Com va explicar la consellera Lázaro, “el govern del Districte ha anunciat que aquest mandat no iniciarà les obres de remodelació de la Casa de la Premsa, malgrat s’hi havia compromès en campanya”.  “Ja fa anys, des de 2016, que els veïns i veïnes del Poble-Sec reclamen la recuperació d’aquest equipament per destinar-ho a usos comunitaris i veïnals”, va recordar la consellera de TriasxBCN, que també va destacar que “l’Associació Casa de la Premsa ha lamentat els retards que ha patit el projecte”.

Georgina Lázaro, que va agrair els vots favorables dels grups que va permetre aprovar la proposició,  va afegir que, “si s’inicien els tràmits de la licitació del projecte el més aviat possible, és possible iniciar les obres durant el present mandat”. 

El conseller Jofre Mont va adreçar un prec del grup de TriasxBCN al govern que reclamava: “Que el govern del Districte de Sants-Montjuïc insti la revisió de la calendarització establerta en el Pla Clima per tal de garantir la instal·lació del sistema de refrigeració a les escoles Pràctiques i Jaume I aquest any 2024. Així mateix, demanem que se’ns informi de què ha fet el districte de Sants-Montjuïc per treballar amb el Consorci la necessària i urgent solució de climatització d’aquestes escoles; així com dels motius pels que no es van prioritzar aquests dos centres educatius dins de les escoles que gaudiran durant aquest any de la instal·lació de refrigeració, donades les seves especials circumstàncies que dificulten poder generar ventilació creuada”.

El conseller Mont va explicar que les escoles del districte de Sants-Montjuïc Pràctiques i Jaume I no formen part dels centres que enguany gaudiran de la instal·lació d’aerotèrmia que durà a terme el Consorci d’Educació dins del Pla Clima que impulsa l’Ajuntament. De fet, no està prevista la instal·lació d’aquest sistema fins a la segona fase del Pla Clima, corresponent al període 2027-2029. Com va explicar el conseller de TriasxBCN, “els tendals instal·lats a l’Escola Pràctiques no són efectius perquè l’ombra que projecten no cobreix la zona de joc dels alumnes. Tampoc altres solucions proposades per evitar la calor a l’estiu no són viables perquè les escoles Pràctiques i Jaume I, afectades pel Pla d’Ampliació i Millora de l’Estació de Barcelona Sants, han de mantenir les finestres tancades durant el dia a causa del soroll i la pols”. Jofre Mont va agrair al Govern el canvi de criteri, i que ara s’avingui a incloure aquestes dues escoles en el grup de centres que s’inclouen en la primera fase del Pla clima.

D’altra banda, el conseller Albert Torelló va presentar un altre prec de Trias per Barcelona que reclamava: “Que el govern del Districte de Sants-Montjuïc faciliti l’informe de mobilitat generada per les obres d’ampliació de la línies de FGC a l’entorn de plaça Espanya”.

El conseller Torelló va exposar que les obres de perllongament de la L8 a la zona de la plaça Espanya han provocat diferents canvis, entre els quals destaca el trasllat de la parada d’autobús 0108, en la que s’hi acumulen fins a 19 línies de busos urbans i interurbans, fet que provoca problemes de mobilitat i accessibilitat, i feien necessari el treball dels responsables municipals de mobilitat i trànsit per avaluar l’impacte de les obres i proposar alternatives”. El Govern va rebutjar, no obstant, el prec de TriasxBCN, perquè no pot `presentar un informe que no ha fet; una qüestió que va lamentar Albert Torelló, que va exposar que “trobem molt greu que no existeix aquest informe i que no el vulguin elaborar, tot i no ser una obra de l’Ajuntament, el seu departament de mobilitat ha de preveure les afectacions i reduir el seu impacte”.

 

Finalment, la consellera Georgina Lázaro va presentar un seguiment sobre l’estat d’execució de la proposició aprovada al Plenari del 19 d’octubre del 2023, amb el següent contingut:

“Que el govern municipal del Districte de Sants-Montjuïc desenvolupi les següents mesures en matèria de de seguretat:

  1. Implementar una UNO (unitat nocturna operativa) pròpia de la GUB al Districte de Sants-Montjuïc en els propers 6 mesos.
  2. Convocar el Consell Sectorial de Seguretat abans de finals d’any i presentar un informe amb:
  • El nombre total de fets delictiu, classificant-los segons la tipologia i barri; i fer una comparativa amb les dades del 2022.
  • El nombre total d’actuacions i dotacions policials.
  1. Millorar el dispositiu policial que es realitza en els dies en què juga el FCB a l’estadi Lluís Companys en els següents aspectes:
  • Formació als agents que han de fer els tancaments perimetrals.
  • Previsió de concentracions de grups d’aficionats que realitzen actes incívics.”

El govern en la seva resposta va reconèixer que no hi ha cap calendari per a la seva implementació, fet que la consellera de TriasxBCN va censurar.

 

Barcelona, 24 de maig de 2024

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Email
Print
ÚLTIMES NOTÍCIES
TEMÀTIQUES
SEGUEIX-NOS!
Desplaça cap amunt