A Sant Martí forcem el govern Collboni a realitzar l’auditori annex a La Farinera, llargament reivindicat pels veïns del Clot-Camp de l’Arpa

Al Plenari del Consell de Sant Martí, l’executiu del PSC accepta dos precs de TriasxBCN i es compromet a escoltar i atendre les necessitats de les persones grans del districte, i informar de la concessió d’un solar a l’Associació BIOMA i el seu futur

El Grup Municipal de ‘Trias per Barcelona’ a Sant Martí ha forçat el govern de Jaume Collboni a realitzar l’auditori annex a La Farinera, llargament reivindicat pels veïns del Clot-Camp de l’Arpa. Al Plenari del Consell de Sant Martí, l’executiu del PSC accepta dos precs de TriasxBCN i es compromet a escoltar i atendre les necessitats de les persones grans del districte, i informarà de la concessió d’un solar a l’Associació BIOMA.

En el ple del districte d’aquest mes de maig, celebrat ahir dimecres, el grup de Trias per Barcelona a Sant Martí, amb Maria Arenillas com a consellera portaveu, i els consellers municipals Miquel Alonso, Marc Garrido, Sergi Matas i Albert Ricart, va assolir prou suports per aprovar la proposició, i va veure com el Govern municipal acceptava un dels dos precs presentats.

La proposició, defensada per la consellera Maria Arenillas es va aprovar amb els vots de Trias per Barcelona, Barcelona en Comú i el PP, i l’abstenció de PSC, ERC i Vox. El text acorda:  “Que el Govern Municipal del Districte de Sant Martí, posi sobre la taula el projecte i es comprometi a realitzar l’Auditori annex a La Farinera, important equipament llargament reivindicat pels veïns del Clot-Camp de l’Arpa i  pre-acordat d’estudiar-ho al Grup de Treball del Compromís per Glòries, i per tant es modifiqui la qualificació de l’espai del davant de La Farinera com a 6b/7b en previsió de poder ubicar-hi aquesta construcció de forma soterrada”.

Com va exposar Maria Arenillas, els veïns del Clot-Camp de l’Arpa fa anys que reivindiquen la construcció d’un auditori a l’àmbit de La Farinera. L’any 2018 es va arribar a un preacord al Grup de Treball del Compromís per Glòries per estudiar la construcció soterrada d’un auditori-teatre-cinema davant de La Farinera. En l’última sessió de la Comissió de Compromís per Glòries del 4 d’abril passat, no obstant, no es va informar sobre la contrició d’aquest auditori. “Aquest auditori és un equipament necessari per al barri del Clot-Camp de l’Arpa i sempre s’ha contemplat l’opció d’incloure’l al projecte de la nova Plaça de les Glòries”, va reclamar Arenillas, celebrant l’aprovació de la proposició.

Pel que fa als precs, en el primer, defensat pel conseller Albert Ricart, Trias per Barcelona demanava, en relació a l’activitat al solar del carrer Àlava, al Poblenou: “Que el Govern Municipal del Districte de Sant Martí informi, amb dades, sobre l’estat d’aquesta concessió a precari i que ens permeti avaluar si encara és convenient mantenir l’actual cessió a precari. Al mateix temps s’estudiï la possibilitat d’obrir a tots els ciutadans el gaudi de l’espai i, al mateix temps, habilitant un espai perquè puguin gaudir, en llibertat, els gossos de la zona”.

El solar municipal de 1.000 m² a la cantonada dels carrers Àlava i Dr. Trueta està cedit a l’Associació BIOMA des del 30 de maig per desenvolupar activitats del programa Mans al Verd, “però al solar hi ha poca activitat i està poc cuidat”. “No està clar qui gestiona el projecte i els veïns perceben el solar com un jardí privat d’ús públic per a un grup privilegiat. Volem informació”, va reclamar el conseller.

La consellera Maria Arenillas va presentar un altre prec, també aprovat per l’executiu, que reclamava:  “Que el Govern Municipal del Districte de Sant Martí no decideixi per les persones grans, sinó que les escolti i atengui les seves peticions i necessitats, recuperant els serveis, les activitats i l’ampliació d’horaris d’obertura de casals que reclamen, de dilluns a divendres fins a les 20h i també dissabtes, per a poder oferir-los-hi uns espais on gaudir dels seus dies de jubilació amb dignitat i comoditat després d’una vida de treball”.

La consellera Arenillas va assenyalar que els casals de persones grans del Districte de Sant Martí van patir una reducció del seu horari a partir del 2022. “Des de la pandèmia, també hem vist com s’han reduït els serveis de podologia, perruqueria i bar-cafeteria, en alguns casos”, va destacar la consellera de TriasxBCN, que va afegir que “moltes persones grans del districte, usuàries d’aquests casals, es queixen d’aquestes reduccions d’horaris i serveis”. Arenillas va remarcar que en molts casos, “es tracta de persones que viuen soles, i el casal és el seu punt de gaudi i de connexió amb l’activitat, la vida social i les amistats” i va agrair l’acceptació del prec.

I finalment Trias per Barcelona va presentar un seguiment per conèixer l’estat d’execució del prec aprovat el passat 7 de març que demanava: “Que el govern del Districte de Sant Martí, compleixi amb l’acord aprovat i convoqui les reunions bimensuals sol·licitades amb els veïns afectats i els partits de l’oposició, per anar fent seguiment i donant les explicacions pertinents del projecte de Regeneració del Besòs”. El Govern municipal va respondre assegurant que estaven fent reunions amb les comunitats de manera individual; i la conseller Arenillas va advertir  que aquest no era l’acord i que el compromís passava per celebrar taules bimensuals amb tots els afectats per la Regeneració del Besòs i també els grups de l’oposició.

 

Barcelona, 23 de maig de 2024

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Email
Print
ÚLTIMES NOTÍCIES
TEMÀTIQUES
SEGUEIX-NOS!
Desplaça cap amunt