A Sant Andreu forcem el govern Collboni a instal·lar tendals a la Plaça del Canòdrom i plantar arbres per reduir l’exposició solar

Al Plenari del Consell de Sant Andreu de juliol, l’executiu del PSC accepta els precs de TriasxBCN i es compromet a fer un estudi d’aïllament acústic del local del Casal de la Gent Gran de Bon Pastor, i crearà una Taula de Treball per a millorar la convivència a l’edifici Quito 18, a Baró de Viver

El Grup Municipal de ‘Trias per Barcelona’ a Sant Andreu ha forçat el Govern de Jaume Collboni a instal·lar tendals a la Plaça del Canòdrom i plantar arbres per reduir l’exposició solar en aquests espais. Al Plenari del Consell de Sant Andreu d’aquest mes de juliol, l’executiu del PSC ha acceptat els dos precs de Trias per Barcelona i s’ha compromès a fer un estudi d’aïllament acústic del local del Casal de la Gent Gran de Bon Pastor per tal de garantir el benestar del veïnat resident als pisos superiors, i crearà una Taula de Treball per a millorar la convivència i la comunicació amb l’IMHAB de l’edifici Quito 18, a Baró de Viver.

Ahir dimarts es va celebrar el ple del districte de Sant Andreu corresponent al  mes de juliol, on el grup de Trias per Barcelona, format per Ximena Gadea, com a consellera i portaveu; i els consellers municipals Xavier de la Cruz i Jaume Tomàs, va aconseguir l’aprovació de la proposició i dels dos precs que hi va presentar.

El conseller Jaume Tomàs va defensar una proposició que acorda: “Que el govern del Districte de Sant Andreu posi les mesures necessàries mitjançant tendals o elements que permetin zones d’ombra a la plaça del Canòdrom del barri del Congrés i Indians, per tal de reduir l’exposició a la radiació solar dels mesos d’estiu, com a màxim en el termini d’un mes, i es comprometi a fer la plantació d’arbrat el més aviat possible”.

Com va explicar el conseller Tomàs, el passat 10 de juny, es va obrir al públic la Plaça del Canòdrom, al barri de Congrés i Indians, després de més d’un any d’obres i d’una despesa de 3,6 milions d’euros en obres d’urbanització. L’espai compta amb més de 8.000m2 i amb una àrea de jocs infantils de 863m2.

Jaume Tomàs va recordar que a l’Avinguda Meridiana, a la reforma del Parc de les Glòries o a Can Batlló, “s’ha intervingut en diferents punts amb la plantació d’arbrat, tot i l’emergència per sequera, però per contra no s’ha fet a la Plaça del Canòdrom, provocant que aquest estiu els veïns i veïnes que vulguin gaudir de l’espai quedaran exposats a la calor i l’alta radiació solar”. “Demanem actuacions a la plaça del Canòdrom”, va exposar Tomàs. La iniciativa es va aprovar amb els vots de tots els grups excepte el govern, que hi va votar en contra.

També el conseller de TriasxBCN Jaume Tomàs va defensar un prec dirigit al Govern que reclamava: “Que el Districte de Sant Andreu faci un estudi d’aïllament acústic del local que ocupa el Casal de la Gent Gran del Bon Pastor i prengui les mesures pertinents per garantir el benestar de les persones que resideixen als pisos superiors del local en un període de 3 mesos”.

Com va explicar el conseller, el Casal de la Gent Gran del Bon Pastor, situat al carrer Alfarràs 30-38, provoca molèsties sonores als pisos superiors de l’edifici on es troba ubicat. “Els veïns d’aquests pisos han traslladat, en diverses ocasions, les seves queixes per les molèsties ocasionades per aquests sorolls, al Districte de Sant Andreu”, va exposar Jaume Tomàs. L’executiu del PSC va donar la raó a la demanda de TriasxBCN i va acceptar el prec.

De nou Jaume Tomàs va presentar un segon prec del grup de TriasxBCN, presentat conjuntament amb Barcelona en Comú, ERC i PP, que també va ser aprovat i que acorda: “Que el govern del Districte de Sant Andreu formalitzi una taula de treball de govern, grups polítics i referents per treballar conjuntament en la millora de la convivència i la comunicació amb l’IMHAB a l’edifici de Quito 18, al barri del Baró de Viver, així com dotar de pressupost per executar mesures de manteniment a l’immoble, que dignifiqui la vida dels seus veïns i veïnes”.

El conseller de Trias per Barcelona va exposar que, a petició d’un grup de veïns i veïnes dels habitatges públics situats al carrer Quito 18, al barri del Baró de Viver, es va organitzar una visita amb representants dels grups municipals de Junts per Catalunya, Barcelona en Comú, ERC i PP. “Durant la visita es van identificar les deficiències en la gestió i manteniment dels habitatges, així com els problemes de convivència que s’han que han sorgit darrerament”, va destacar el conseller, agraint l’acceptació del prec.

Finalment, el conseller Xavi de la Cruz va presentar un seguiment de prec per tal que el govern informi de l’estat d’execució del prec presentat pel Grup de Trias per Barcelona al Districte de Sant Andreu al Consell Plenari del dia 24 d’octubre del 2023, i que va ser acceptat, en els següents termes: “Que el govern del Districte de Sant Andreu, presenti un calendari de la comissió per a la promoció de la protecció física de la Capella del Sant Crist dels Segadors, en un termini entre quatre i vuit mesos a partir d’avui mateix.”. El Govern només va encertar a respondre que ja  han signat un conveni que està pendent d’aprovar-se en alguna Comissió de Govern d’aquest mes de juliol.

El Consell Plenari de Sant Andreu també va aprovar una declaració institucional, impulsada pel grup de Trias per Barcelona, amb el suport de tots els grups polítics, amb l’excepció  de Vox, en favor de la igualtat del col·lectiu LGBTI+ i per lluitar contra la LGTBIfòbia.

 

Barcelona, 3 de juliol 2024

 

ÚLTIMES NOTÍCIES
TEMÀTIQUES
SEGUEIX-NOS!
Desplaça cap amunt