A les Corts forem el govern Collboni a crear una Comissió de treball per elaborar un Pla estratègic per l’ús adequat de les xarxes socials

Al Plenari del Consell de Les Corts del mes de maig l’executiu del PSC rebutja dos precs de TriasxBCN i es nega a buscar solucions per millorar la freqüència de l’autobús V1 per garantir l’arribada puntual dels alumnes a l’Institut Pedralbes, i no adequarà els pavellons ubicats a l’entrada del Jardí de Pedralbes per donar-los ús com centre cívic o casal de gent gran

El grup de Trias per Barcelona a Les Corts ha forçat el govern de Jaume Collboni a crear una Comissió de treball amb la comunitat educativa, entitats juvenils  i partits polítics per elaborar un Pla estratègic per l’ús adequat de les xarxes socials. Al Plenari del Consell de Les Corts del mes de maig l’executiu del PSC ha rebutjat dos precs de TriasxBCN i no buscarà solucions per millorar la freqüència de l’autobús V1 per garantir l’arribada puntual dels alumnes a l’Institut Pedralbes, i no adequarà els pavellons ubicats a l’entrada del Jardí de Pedralbes per donar-los ús com centre cívic o casal de gent gran.

El grup de Trias per Barcelona a Les Corts, de la mà del seu conseller-portaveu, Ivan Condés, i els consellers i conselleres Cristina Company, Joaquim de Gispert, Chon Gonzàlez, Paula Moyano i Cristian Sais, va participar al Ple del districte d’aquest mes de maig, celebrat ahir dijous. La consellera Chon Gonzàlez va defensar una proposició, que es va aprovar amb els vots Trias per Barcelona, Barcelona en Comú, PP i Vox, i l’abstenció del PSC i ERC,  que demanava al govern del districte:

  • Que el Districte de les Corts declari les xarxes socials com una amenaça a la salut mental, i que s’emprenguin mesures perquè algunes empreses tecnològiques, cessin l’ús d’accions que produeixen aquest ús compulsiu i addictiu sobretot en la població més jove.
  • Que en el termini de 3 mesos creï una Comissió de Treball amb la representació de la comunitat educativa, representants de salut, entitats de joves, ampas i partits polítics amb la finalitat de definir conjuntament un Pla estratègic per l’ús adequat de les pantalles i xarxes socials al Districte de les Corts.”

La consellera González va explicar que l’addicció a les xarxes socials és considerada una malaltia molt greu per l’Organització Mundial de la Salut, equiparant l’ús excessiu de tecnologies a les drogues. La sobreexposició a les pantalles afecta negativament nens i joves, causant distracció, alteracions del son i alimentació, problemes oculars, sedentarisme, obesitat, disminució de la interacció social, augment de símptomes depressius… Hi ha estudis que posen de manifest una correlació entre l’ús massiu de xarxes socials i l’augment del suïcidi infanto-juvenil, així com l’assajament escolar i trastorns de conducta alimentària.

“Cal un pla global per fomentar l’educació digital de la societat, especialment dirigit als menors”, va reclamar la consellera de TriasxBCN, que va agrair els vots dels grups que van permetre aprovar la iniciativa.

Per la seva part, el conseller Joaquim de Gispert va formular un prec que reclamava la millora urgent en la freqüència de l’autobús V1 per garantir l’arribada puntual dels alumnes a l’Institut Pedralbes i que concretament demanava:

  • “Instar al Govern del Districte de les Corts a estudiar les diferents potencials solucions, a treballar-les conjuntament amb el Consorci d’Educació, l’Institut i les Famílies per tal de donar solució aquesta problemàtica històrica.
  • Instar al Govern del Districte de les Corts a adquirir el compromís polític a materialitzar al llarg d’aquest mandat una solució sostenible, estable i acordada amb els actors implicats”.

El govern va rebutjar el prec, De Gispert ho va lamentar tot afegint que “és una reivindicació històrica, tant per part de l’institut com de les famílies”.

Finalment, el conseller Cristian Sais va defensar un altre prec, que també va ser rebutjat pels socialistes, que demanava: “Instar al Govern del Districte de les Corts a què realitzi, abans del 2025, les actuacions pertinents per a adequar els pavellons ubicats a l’entrada del Jardí de Pedralbes, i donar-los l’ús com centre cívic o casal de gent gran”.

El conseller Sais va explicar que més del 30% de la població de Pedralbes, uns 12.000 habitants, té més de 60 anys i que el barri no disposa de cap centre cívic o casal d’avis. “Es fa necessari un espai social per millorar la gestió i desplegament del programa RADARS, que ajuda a pal·liar la soledat i prevenir situacions de risc per a les persones grans”.

També va exposar que els centres cívics més propers es troben a més de 30 minuts de distància, fet que dificulta l’accés. “A l’entrada dels Jardins de Pedralbes hi ha tres pavellons que podrien acollir un centre cívic o casal d’avis”, va exposar Cristian Sais, que va recordar també que “cedir aquells espais per aquest ús és compatible  amb  Pla especial integral i de millora urbana per a la regulació dels equipaments situats al Parc del Palau de Pedralbes de Barcelona”. El govern, però, va rebutjar el prec.

 

Barcelona,  17 de maig de 2024

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Email
Print
ÚLTIMES NOTÍCIES
TEMÀTIQUES
SEGUEIX-NOS!
Desplaça cap amunt