A l’Eixample pactem impulsar mesures per modernitzar l’administració i simplificar la relació amb ciutadania i empreses

Al Plenari del Consell de l’Eixample d’aquest mes de maig, l’executiu del PSC també accepta dos precs de TriasxBCN i instal·larà un espai de memòria a l’edifici històric de la Universitat de Barcelona en record de Victòria dels Àngels, i durà a terme mesures per tal d’habilitar un entorn escolar segur per a l’Escola de la Concepció

El Grup Municipal de Trias per Barcelona a l’Eixample ha pactat amb el govern de Jaume Collboni impulsar mesures per modernitzar l’administració i simplificar la relació amb ciutadania i empreses. Al Plenari del Consell de l’Eixample d’aquest mes de maig, l’executiu del PSC també ha acceptat dos precs de TriasxBCN i instal·larà un espai de memòria a l’edifici històric de la Universitat de Barcelona en record de Victòria dels Àngels, i durà a terme mesures per tal d’habilitar un entorn escolar segur per a l’Escola de la Concepció.

El grup de Trias per Barcelona a l’Eixample, integrat pel conseller portaveu Biel Figueras, i els consellers municipals Jaume Alcántara, Joan Cuch, Laia Domènech, Cristina Caballer, Emma Lecina, Andreu Ribera i Pol Serrano, va aconseguir en el transcurs del Plenari del districte celebrat ahir al vespre que el govern del PSC acceptés les tres iniciatives presentades.

La proposició, defensada per la consellera de TriasxBCN Laia Domènech, va ser aprovada amb els vots de tots els grups, i acorda:

“Instar al districte de l’Eixample a portar a terme totes les accions necessàries per reduir i simplificar la càrrega administrativa, modernitzar el funcionament de l’administració i facilitar la relació entre ajuntament, ciutadania i actors econòmics i socials, i fer-ho com a mínim amb les següents accions:

  1. Elaborar un informe d’avaluació de resultats del Pla Barcelona Fàcil en relació al districte de l’Eixample, que sigui analitzat i debatut en el Consell Plenari de l’Eixample del mes de juliol de 2024.
  2. Presentar durant el mes de juny de 2024 un informe amb calendari i terminis per completar el desplegament de la Finestra Única Empresarial a l’Eixample.
  3. Presentar durant el mes de juny de 2024 un Pla de Xoc, amb proposta d’acció, reforç de recursos humans i tècnics, i simplificació del procediment, per a la concessió de llicències -d’obres i d’activitats econòmiques- al districte de l’Eixample.
  4. Impulsar un pla de xoc per tal de reduir de manera dràstica la llista d’espera en l’atenció en els Punt d’Atenció a les Dones (PIAD) i reduir, també, el temps d’espera per a primeres visites per les principals gestions en els Punt d’Assessorament Energètic de la ciutat.
  5. Augmentar els recursos materials i personals del Departament de llicències i espai públic de l’Eixample.
  6. Promoure els mecanismes de participació real de la ciutadania en la presa de decisions de les polítiques del districte.”

La consellera Domènech va explicar que en els darrers anys, el govern municipal de Barcelona ha presentat diversos projectes amb l’objectiu de modernitzar l’administració, afrontar els reptes competitius de la ciutat i definir un nou model econòmic i de relació amb empreses, entitats i ciutadania. Entre aquests projectes es troben el Pacte per Barcelona, el Barcelona Green Deal, el Barcelona React, el Barcelona mai s’atura, el Cecore (Centre de Coordinació de la Resposta Econòmica) i el Pla Barcelona Fàcil. “Molts d’aquests projectes han consistit en grans anuncis amb poca implementació i poca avaluació”, va lamentar Laia Domènech, que va afegir que “en les darreres setmanes, després d’onze mesos de govern en minoria, el govern municipal ha tornat a presentar noves propostes sense clarificar com es relacionen amb les iniciatives anteriors”.

“És imprescindible que l’Ajuntament millori la seva capacitat de gestió, funcioni bé i ajudi a fer funcionar la ciutat, esdevenint part de la solució i deixant de ser part del problema”, va reclamar la consellera de Trias per Barcelona, que va agrair el suport de tots els grups a la iniciativa.

La consellera Emma Lecina va defensar un prec, acceptat pel govern, que reclamava: “Que el Govern del Districte dugui a terme les accions necessàries per a instal·lar un espai de memòria en l’edifici històric de la Universitat de Barcelona en record de la soprano lírica i cantant d’òpera Victòria dels Àngels que va néixer i passar els seus primers anys i adolescència en aquell edifici on el seu pare treballava”.

Lecina va destacar que Victòria dels Àngels ha estat una de les sopranos líriques i cantants d’òpera més importants de Barcelona i del país. L’any passat es va celebrar el seu centenari amb nombrosos homenatges arreu del món, especialment a Barcelona. Victòria dels Àngels va passar la seva infantesa i adolescència a la seu històrica de la Universitat de Barcelona, on el seu pare treballava com a bidell. “Seria just fer un recordatori històric en aquest edifici”, va demanar la consellera, agraint l’aprovació del prec.

El segon prec de Trias per Barcelona, presentat per Joan Cuch, també va ser aprovat i reclamava: “Que el Govern del Districte dugui a terme  les accions necessàries per tal d’habilitar un entorn escolar segur per a l’Escola de la Concepció al carrer Bruc, així com estudiï la millora de la seguretat, neteja i manteniment del passatge de les Escoles i alhora es comprometi a protegir i ajudar a desenvolupar el projecte singular de l’Escola de la Concepció”.

L’Escola de la Concepció, un projecte únic a la zona, especialment per la seva relació amb el Conservatori Municipal de Música, no gaudeix de l’entorn escolar protegit adequat, ja que el passatge de les Escoles és insuficient i hi ha de compartir activitat amb el Mercat de la Concepció i un pàrquing. Al passatge de les Escoles s’han produït, de manera  recurrent, diversos casos de falta de neteja i manteniment així com de falta de seguretat. “Hem de fer de l’entorn d’aquesta escola un espai segur”, va reclamar Cuch.

 

Barcelona, 17 de maig de 2024

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Email
Print
ÚLTIMES NOTÍCIES
TEMÀTIQUES
SEGUEIX-NOS!
Desplaça cap amunt