A instàncies de ‘Trias per Barcelona’, el govern municipal elaborarà un nou pla director de l’enllumenat de la ciutat

El Grup municipal de ‘TriasxBCN’ també aconsegueix el compromís de l’executiu per resoldre, en un període màxim de 6 mesos, la situació de més d’una cinquantena de famílies que viuen afectades des de fa més de 50 anys pels Plans Urbanístics de la Teixonera 1 i 2 i que no s’han executat mai

 

El grup municipal de ‘Trias per Barcelona’ ha aconseguit avui el compromís del Govern municipal i elaborarà un nou pla director de l’enllumenat de la ciutat. El grup de TriasxBCN també ha arrencat a l’executiu el compromís per resoldre, en un període màxim de 6 mesos, la situació de més d’una cinquantena de famílies que viuen afectades des de fa més de 50 anys pels Plans Urbanístics de la Teixonera 1 i 2 i que no s’han executat mai.

 

El grup municipal de ‘Trias per Barcelona’ ha presentat dos precs a la Comissió d’Ecologia, Urbanisme, Mobilitat i Habitatge que han estat acceptats pel govern. Francina Vila ha presentat el primer, que acorda: “Que el govern municipal elabori un nou pla director de l’enllumenat -el vigent és de 2012- i presenti un pla d’actuació de renovació, concret i detallat per aquest mandat de les inversions i millores que s’han de fer en l’enllumenat -l’anterior pla de renovació era pel període 2018-2020. Donant detall dels punts d’il•luminació a renovar, la inversió a realitzar, tot establint indicadors que tinguin en compte aspectes com la potència lumínica o la perspectiva de gènere per tal de poder fer seguiment d’aquests Plans en base a uns indicadors avaluables”.

 

Francina Vila ha explicat que “comença al mandat i posem a debat un bàsic: la il·luminació, un servei que no ha tingut l’impuls que es mereix. I no parlem només de la vergonya de la il·luminació de La Vuelta, parlem d’un servei essencial a la ciutat”. La regidora de TriasxBCN ha lamentat que Barcelona “estigui a la cua de ciutats que han desplegat il·luminació intel·ligent”. “Volem que s’adeqüi la il·luminació a les necessitats reals de la ciutat; mala il·luminació és inseguretat, perjudica els més vulnerables, perjudica la imatge de la ciutat,  és manca de competitivitat i fa perdre confortabilitat de l‘espai públic”, ha dit Vila, que ha reclamat al govern que es tregui la llosa dels antics socis “i facin inversions en il·luminació”.

 

Vila ha agraït el govern l’acceptació del prec i ha afegit “esperem que es pugui anar fent seguiment; és una necessitat que clama al cel”.

 

El regidor Damià Calvet ha formulat el segon prec, que el govern també ha acceptat, i que reclama “que el Govern Municipal de l’Ajuntament de Barcelona

 

 

 

 

resolgui en un període màxim de 6 mesos, la situació de la més d’una cinquantena de famílies que viuen afectades des de fa més de 50 anys pels Plans Urbanístics de la Teixonera 1 i 2”.

 

Calvet ha explicat que fa més de 50 anys, un conjunt de propietats habitades del barri de la Teixonera estan afectades per plans urbanístics que mai han estat executats. “És una problemàtica coneguda pel govern i soferta per més de 50 famílies afectades per plans urbanística mai executats, que han patit degradació a causa de la limitació per normativa per fer modificacions, pèrdua patrimonial, de qualitat de vida i també angoixa”, ha assenyalat el regidor de TriasxBCN, tot afegint que si bé és cert que hi ha hagut voluntat política per arribar resolució, aquesta no ha arribat. “Demanem que el govern ho resolgui i els veïns pugui respirar tranquils”, ha dit Damià Calvet, i ha agraït que el govern hagi acceptat el prec que és “en benefici dels veïns”.   

 

 

Barcelona, 19 de setembre de 2023

ÚLTIMES NOTÍCIES
TEMÀTIQUES
SEGUEIX-NOS!
Desplaça cap amunt