A instàncies de ‘Trias per Barcelona’, el govern iniciarà un estudi de la realitat urbana nocturna de Barcelona per posar en marxa una Oficina per a la Governança de la nit

A la Comissió de Presidència, Seguretat i Règim Interior, el portaveu del Grup Municipal de Trias per Barcelona, Jordi Martí Galbis, que ha aconseguit el suport de tots els grups, assenyala que en matèria de seguretat “cal superar les estratègies actuals, basades en la reacció, i apostar més per la prevenció i l’anticipació”

A instàncies del grup municipal ‘Trias per Barcelona’, el govern municipal del PSC iniciarà un estudi de la realitat urbana nocturna de Barcelona per posar en marxa una Oficina per a la Governança de la nit i millorar-ne la seguretat i el civisme. A la Comissió de Presidència, Seguretat i Règim Interior, el portaveu del Grup Municipal de TriasxBCN, Jordi Martí Galbis, que ha aconseguit el suport de tots els grups a la proposició que ho desenvolupa, assenyala que en matèria de seguretat “cal superar les estratègies actuals, basades en la reacció, i apostar més per la prevenció i l’anticipació”.

A la Comissió de Presidència, Seguretat i Règim Interior, el portaveu de TriasxBcn ha presentat una proposició, que s’ha transaccionat amb el grup d’ERC i que s’ha aprovat per unanimitat, que acorda: “Que el Govern Municipal, en el marc de trobar un nou model de Governança de la Nit de la ciutat de Barcelona, iniciï un estudi previ de la realitat urbana nocturna de Barcelona des d’una visió de transversalitat de les diferents instàncies municipals implicades i en col·laboració amb els sectors i operadors privats de la nit de la ciutat i representants de l’associacionisme juvenil, per tal, finalment, d’estudiar posar en marxa una Unitat o Oficina per a la Governança de la Nit”.

Martí Galbis ha explicat que l’objectiu de la iniciativa és “aportar idees i propostes per millorar la convivència i la seguretat de cara als propers anys, especialment a la franja nocturna, on es produeixen molts problemes de convivència i seguretat”. Aquests problemes també hi són de dia, “però segons totes enquestes i baròmetres hi ha percepció d’inseguretat que afecta la vida nocturna”, ha dit el portaveu de TriasxBCN, que ha afegit que per millorar aquestes problemàtiques “hem de fer coses diferents, s’ha d’innovar per superar les estratègies actuals, basades en la reacció, i apostar més per la prevenció i l’anticipació”.

El regidor Martí ha assenyalat que caldrà treballar amb els sectors i operadors privats de la nit de la ciutat. “Hi ha experiències al món que incideixen en aquest nou sistema de governança de la nit, amb autoritat i també des de la col·laboració amb els amb màxim dels sectors i operadors públics i privats de la nit de la ciutat. Per dotar-nos d’aquest nou sistema de governança cal tenir un estudi de la realitat urbana nocturna”.

Tots els grups han donat suport a la iniciativa. Martí Galbis ha agraït aquest suport unànime, i ha afegit “ara queda ser proactius davant el govern municipal, el d’ara i el que vindrà, perquè tiri endavant les mesures que facin possible la concreció d’aquest futur nou sistema de governança”.

Barcelona, 18 d’octubre de 2023

ÚLTIMES NOTÍCIES
TEMÀTIQUES
SEGUEIX-NOS!
Desplaça cap amunt