A Horta-Guinardó, acordem amb el govern municipal impulsar el servei de bus a demanda als barris de la Font del Gos i la Font d’en Fargas

Al Plenari del Consell del districte, el grup de TriasxBCN aconsegueix també que l’executiu Collboni aprovi dos precs que el comprometen a solucionar les mancances de la Pista d’Hoquei de La Clota abans de la propera temporada, i a elaborar el Projecte Executiu per a la construcció de la Biblioteca del barri de la Vall d’Hebron

El Grup Municipal de ‘Trias per Barcelona’ a Horta-Guinardó ha forçat el govern municipal del PSC a impulsar el servei de bus a demanda als barris de la Font del Gos i la Font d’en Fargas, adaptat a les seves necessitats. Al Plenari del Consell del districte, el grup de TriasxBCN ha aconseguit que l’executiu de Jaume Collboni aprovi dos precs que el comprometen a solucionar les mancances de la Pista d’Hoquei de La Clota abans de la propera temporada, i a elaborar el Projecte Executiu per a la construcció de la Biblioteca del barri de la Vall d’Hebron.

En el ple del districte d’Horta-Guinardó corresponent al mes de maig i celebrat ahir dimarts, el grup de Trias per Barcelona, amb Arnau Vives com a conseller i portaveu, i els consellers Carme Cànovas, Lina Huélamo i Jordi Fibla, va aconseguir l’aprovació de les tres iniciatives que va presentar, una proposició i dos precs. La consellera Lina Huélamo va presentar una proposició, transaccionada amb el govern, que acorda:

“1- Instar el govern municipal impulsi, com es va comprometre al mes de març del 2022,  el servei de bus del barri a demanda al barri de la Font del Gos, adaptant la mida del vehicle a les característiques urbanes, i la freqüència de pas de l’actual línia 185 a la demanda de transport públic de la part alta del barri.

2- Impulsar el bus de barri a demanda al barri de la Font d’en Fargues, tal i com govern es va comprometre amb el barri en diverses ocasions.

3- Estudiar el desplaçament de la parada de bus número 3638 (Mas Casanovas-Cartagena) apropant-la a parada de metro Guinardó/Hospital Sant Pau i a l’entrada del mateix hospital, tal i com reclamen els veïns i veïnes i com ja es fa quan hi ha obres que així ho requereixen.”

Tots els grups van votar a favor de la iniciativa de Trias per Barcelona. Huélamo, que va recordar que el seu grup reclama el Bus a demanda per a la Font del Gos des de març de 2022, va agrair els suports i la transacció amb l’executiu, confiant que aviat aquest bus de barri doni servei als veïns i veïnes del dos barris. 

Al ple d’ahir, el Govern municipal al districte d’Horta-Guinardó va acceptar també dos precs de TriasxBCN. El primer, defensat per la consellera Carme Cànovas, demanava “Instar a l’Institut Barcelona Esports a treballar conjuntament amb el gestor de l’equipament esportiu de la Pista d’Hoquei de La Clota perquè abans de l’inici de la propera temporada quedin resoltes les mancances existents actualment a la instal·lació”.

Com va exposar la consellera, a Barcelona hi ha necessitat d’instal·lacions esportives per la pràctica de l’esport dels clubs. La Pista d’Hoquei sobre patins de La Clota està sent utilitzada per clubs per la pràctica d’aquest esport, “però malgrat que s’hi ha fet algunes reparacions encara presenta deficiències”, com la manca de llum i aigua calenta als vestidors, les tanques de tancament que dificulten la seguretat de la instal·lació o la manca de punts de llum per connectar-hi el marcador. “Esperem que totes aquestes deficiències quedin resoltes abans de l’inici de la propera temporada”, va afegir Cànovas, agraint l’acceptació del prec.

L’executiu socialista va acceptar també un altre prec, presentat igualment per la consellera de TriasxBCN Carme Cànovas, que acorda: “Que el Govern Municipal elabori el Projecte Executiu per a la Construcció de la Biblioteca del barri de la Vall d’Hebron”.

La consellera va destacar la manca d’equipaments comunitaris a la Vall d’Hebron i va recordar el consens sobre la construcció d’una biblioteca al barri, reivindicada pels veïns des de l’any 2006. Cánovas va remarcar que l’única biblioteca propera és la de Montbau, separada per la Ronda de Dalt. “Esperem que l’aprovació d’aquest prec sigui l’inici de la futura la Biblioteca del barri de la Vall d’Hebron”, va cloure Carme Cànovas.

Finalment, la consellera Lina Huélamo va reclamar al Govern del districte l’estat d’execució del Prec de TriasxBCN acceptat el passat mes de novembre i que reclamava “que abans del mes de febrer de 2024, el Govern Municipal reverteixi el canvi de sentit que es va dur a terme al Carrer Campoamor, i que s’estudiï la possibilitat de revertir, en el cas de ser necessari, els canvis del sentit de circulació dels carrers Venècia, Carles Collet i Lloret de Mar, amb la finalitat de dotar d’una major fluïdesa del trànsit al barri d’Horta”. El Govern es va comprometre a executar aquests canvis, reclamats amb intensitat pel veïnat d’aquest entorn des que els Govern de Colau i Collboni imposés l’anomenada “Superilla d’Horta”. El Govern va respondre que els canvis seran efectius el mes d’agost. 

 

 

Barcelona, 15 de maig de 2024

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Email
Print
ÚLTIMES NOTÍCIES
TEMÀTIQUES
SEGUEIX-NOS!
Desplaça cap amunt