A Gràcia acordem amb el govern Collboni elaborar i implementar un pla de millora de la zona del Passatge Frígola i els Jardins Mestre Balcells

Al Plenari del Consell de Gràcia d’aquest mes de maig, l’executiu del PSC accepta també dos precs de TriasxBCN amb els quals es compromet a impulsar un pla de treball per reprendre les obres del pisos dotacionals a l’antiga Quiron, i a impulsar una mediació per resoldre les incidències i problemes de convivència per l’edifici ocupat del Passatge Alió

El Grup Municipal de ‘Trias per Barcelona’ a Gràcia ha acordat amb el govern de Jaume Collboni l’elaboració i implementació d’un pla de millora de la zona del Passatge Frígola i els Jardins Mestre Balcells. Al Plenari del Consell de Gràcia d’aquest mes de maig, l’executiu del PSC accepta també dos precs de TriasxBCN amb els quals es compromet a impulsar un pla de treball per reprendre les obres del pisos dotacionals a l’antiga Quiron, i a impulsar una mediació per resoldre les incidències i problemes de convivència per l’edifici ocupat del Passatge Alió.

Al plenari de Gràcia, presidit per la regidora Victòria Alsina, i que es va celebrar ahir dimecres, el grup de Trias per Barcelona, amb Carme Lleó com a consellera i portaveu i la resta de consellers municipals, Olga Fargas, Xavi Farrés, Jordi Folch, Elisenda Graell i Marc Ventura, va aconseguir que el Govern municipal acceptés les tres iniciatives que hi va defensar. La proposició, defensada per Carme Lleó, i que es va transaccionar amb l’equip de Govern, es va aprovar per unanimitat i acorda:

“Que el govern del districte de Gràcia, en el termini màxim de tres mesos, elabori i implementi un pla d’actuacions per tal de millorar la zona de Passatge Frígola i els Jardins Mestre Balcells, aquest pla d’acció ha d’incloure:

1) Estudiar la situació lumínica per valorar si cal fer alguna actuació per la millora de la il·luminació i el  subministrament al Passatge Frígola i els Jardins de Mestre Balcells

2) El reforç de patrullatge de la guàrdia urbana a la zona, per tal d’evitar robatoris i inseguretat. Sancionar els vehicles privats i de repartiment que estacionin de forma indeguda al passatge i paral·lelament, fer un estudi per analitzar la viabilitat d’implementar mesures dissuasives per evitar l’estacionament indegut. 

3) Campanya de conscienciació als Jardins Mestre Balcells per tal que els propietaris dels gossos usin els espais habilitats dels que disposen els jardins i hagi un correcte manteniment de la zona.

4) El canvi i reparació del mobiliari urbà que es troba als Jardins del Mestre Balcells.

5) El replantejament i arranjament del parc infantil dels Jardins del Mestre Balcells.”

Com va exposar la consellera Lleó, la tempesta del dia 29 d’abril va posar de manifest el mal estat del cablejat aeri del Passatge Frígola, que va obligar els bombers a intervenir. Així mateix, els Jardins Mestre Balcells requereixen actuacions d’arranjament, l’espai està ple de sots i els subministraments haurien d’estar soterrats. Tant al passatge com als jardins s’han produït diversos fets delictius i hi ha poca il·luminació. “Aquests espais del districte requereixen de millores”, va afegir la consellera, que va celebrar l’aprovació per unanimitat de la proposta.

Per la seva banda, el conseller municipal Jordi Folch va adreçar un prec al govern, que va ser acceptat, i que reclamava:  “Que el govern del districte de Gràcia, conjuntament amb Mossos d’Esquadra i Guardia Urbana estudiï la viabilitat d’iniciar un procés de mediació amb les persones que viuen a l’edifici ocupat del Passatge Aliò, 21, tenint en compte el protocol d’ocupació delinqüencials, reforçant els recursos que siguin necessaris per millorar la convivència de la zona i on s’informi als grups municipals del districte dels avenços obtinguts.”

Folch va explicar que els veïns han informat que al Passatge Aliò, 21, a Gràcia Nova, hi ha un edifici ocupat i que algunes de les persones que hi viuen generen problemes de convivència a la zona. Hi ha hagut denúncies per robatoris a domicilis i  establiments. “Demanem al Govern que s’impliqui, no defugi responsabilitats i es posi a treballar per acabar amb els problemes que genera aquesta finca”, va assenyalar Folch, agraint l’acceptació del prec. 

Un segon prec, també acceptat pel Govern, defensat pel conseller Xavier Farrés, i que es va centrar en els retards en la construcció dels pisos públic previstos en l‘espai de l’antiga Clínica Quiron al barri de La Salut, va acordar: “Que el districte de Gràcia i l’Institut Municipal d’Habitatge (IMHAB) elaborin un informe en el termini màxim d’un mes en què consti:

  1. Percentatge d’execució de l’obra pendent de realitzar.
  2. Valoració econòmica de la part que resta pendent d’executar.
  3. Cost de la penalització econòmica, que se li ha aplicat a l’empresa constructora per l’incompliment dels terminis previstos de finalització de l’obra.
  4. Condicions i terminis per una nova licitació.
  5. Data prevista tant per reiniciar com per finalitzar l’obra.
  6. Condicions i terminis previstos per iniciar l’adjudicació d’aquests 83 pisos als veïns i veïnes del districte de Gràcia.”

L’antiga clínica Quiron es va traslladar ja fa més de disset anys a la Plaça Comin, sobre la Ronda de Dalt, i fa nou anys es va anunciar el  projecte de construcció de 83 pisos dotacionals per a gent gran a l’antic solar de part de la clínica. Però l’obra està parada perquè l’empresa constructora va entrar en pre-concurs de creditors. “Aquests habitatges són molt necessaris per als veïns i veïnes del districte de Gràcia. És convenient accelerar la finalització de l’obra, per tal de no demorar més l’adjudicació dels pisos als veïns i veïnes”, va afegir Farrés, agraint l’acceptació del prec.

Barcelona, 23 de maig de 2024

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Email
Print
ÚLTIMES NOTÍCIES
TEMÀTIQUES
SEGUEIX-NOS!
Desplaça cap amunt