El govern municipal informarà del tracte que dona a persones i empreses interessades a invertir a la ciutat

A la Comissió d’Economia i Hisenda, l’executiu també aprova un altre prec que ha defensat la regidora Victòria Alsina i es compromet a presentar un informe amb els objectius i els projectes del mandat respecte a la tecnologia 5G

A petició del grup Trias per Barcelona, el govern municipal informarà del tracte que dona i les recepcions a persones i empreses interessades a invertir a la ciutat. A la Comissió d’Economia i Hisenda, l’executiu també aprova un altre prec que ha defensat la regidora de TriasxBCN Victòria Alsina i es compromet a presentar un informe amb els objectius i els projectes del mandat respecte a la tecnologia 5G.

La regidora Victòria Alsina ha presentat dos precs a la Comissió d’Economia i Hisenda que han estat aprovats per l’executiu. El primer prec acorda: “Que el Govern Municipal informi a la Comissió d’Economia i Hisenda, així com de forma escrita, de totes les recepcions realitzades a persones i empreses que han mostrat interès per invertir a la ciutat de Barcelona i del seguiment que se’ls hi ha realitzat al llarg de l’any 2023, així com que es garanteixi, per part del Govern municipal, una major dotació pressupostària per dur a terme un procés d’acompanyament i seguiment a totes aquelles persones i/o empreses a qui s’ha fet una recepció institucional pel seu interès a invertir per tal garantir aquestes inversions a la ciutat”.

La regidora de TriasxBCN ha exposat que “volem saber com es fa el seguiment de les persones i les empreses que venen a Barcelona amb projectes d’inversió a la ciutat”. Alsina ha explicat que des de la Direcció de Promoció Econòmica Internacional i del servei de Business Landing de l’Oficina d’Atenció a les Empreses de Barcelona Activa s’ha aconseguit la captació de 811M€ d’inversió estrangera, duplicant les xifres respecte a l’any 2022 i triplicant els llocs de feina creats l’any 2019. “S’està treballant perquè més d’una cinquantena de projectes empresarials s’instal·lin a la nostra ciutat, però costa trobar recursos de com fer acompanyament de tots aquests projectes”.  

“Demanem que se’ns informi del perfil de persones rebudes i el seguiment que se n’ha  fet”, ha dit Alsina, agraint l’acceptació del prec per part del govern que s’ha compromès a facilitar la informació requerida.  

El segon prec, que l’executiu també ha acceptat, acorda: “Instar el govern municipal a presentar un informe per escrit que inclogui: a) els objectius i els projectes del mandat respecte aquesta tecnologia, b) la situació del desplegament del 5G a la ciutat i dels acords amb els operadors de telecomunicacions per facilitar aquest desplegament, c) els objectius, resultats i conclusions del projecte 5GCity i altres projectes pilot que hagi participat l’IMI i d) l’avaluació i l’anàlisi de costos (CAPEX/ OPEX) sobre la possibilitat de crear un operador públic d’infraestructures de nova generació”.

Alsina ha assenyalat que “volem saber què farà el govern en relació amb la tecnologia 5G aquest mandat”. Com ha explicat Alsina, la tecnologia 5G té una capacitat transformadora enorme, s’han generat grans expectatives per noves aplicacions, nous models comercials i de serveis i un increment de la qualitat i fiabilitat de la xarxa, “però requereix una instal·lació que no tenim avui en dia”.

La regidora ha remarcat que s’han dut a terme accions, com la participació de l’IMI de projecte europeu 5GCity o el projecte 5G Barcelona, conjuntament amb altres agents del sector el projecte. “Però volem més informació sobre els objectius i els projectes de mandat que té el govern respecte a aquesta tecnologia”, ha insistit la regidora remarcant que el govern ha de liderar aquest desplegament, que tindrà efectes en l’ocupació de l’espai públic, però també obrirà noves oportunitats per les nostres empreses i la nostra ciutat”.

 

Barcelona, 17 de gener de 2024

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Email
Print
ÚLTIMES NOTÍCIES
TEMÀTIQUES
SEGUEIX-NOS!
Desplaça cap amunt